Rossi upa na sedež pri Hassu

Avtor prispevka: , objavljeno 27. avgusta 2015 .

Alexander Rossi upa, da bo njegov napredek v seriji GP2 zadostoval za pridobitev sedeža pri ekipi Haas, ki se prihodnjo sezono pridružuje polju Formule 1. Prejšnji vikend v Spaju je dirkač, ki je izkušnje v F1 nabiral kot Marussiin in Caterhamov testni dirkač, namreč dosegel svojo prvo zmago, v prvenstvu pa nahaja na drugem mestu za Stoffelom Vanddornom, ki ima neulovljivo prednost.

Rossi je potrdil pogovore s Haasom: “Pogovarjamo se, a ne bi mogel še reči, da gre za napredne pogovore. Imajo deset potencialnih voznikov, nihče od pa nas ne ve, kje se v resnici nahaja. Imam svoje upanje, a hkrati ne polagam vseh jajc v eno košaro, ker iščem tudi druge možnosti. Vsekakor pa je Formula 1 še vedno glavni cilj.”

Kalifornijec bi rad verjel, da mu bo nedavni uspeh pomagal priti bližje sedežu. Za Autosport je na vprašanje, ali je po njegovem mnenju eden od dirkačev z največ možnostmi, dejal: “Rad bi to mislil. Delo opravljam z najboljšimi močni in kažem tudi, česa sem sposoben. S tem moram nadaljevati, kolikor je mogoče, preden oni sprejmejo dokončno odločitev.”

Foto: foxsports.com