Rossi upa na lepo vreme v Argentini

Avtor prispevka: , objavljeno 27. marca 2019 .

Valentino Rossi odhaja v Argentino v upanju, da bo karavano pričakalo lepo vreme ter nespremenljivi pogoji, v katerih bo poizkušal osvojiti prve letošnje stopničke, 233. v karieri. Italijan je v Katarju dirko začel šele s 14. mesta, končal pa na petem, le 0.6 sekunde za zmagovalcem, zato upa, da bo tokrat uspel okusiti šampanjec na odru za zmagovalce.

“Užival sem na dirki v Katarju, zdaj pa se osredotočamo na dirko v Argentini,” je povedal. “Predvsem upamo, da bodo pogoji na stezi ta konec tedna dobri, saj bo to ključnega pomena. Drugo upanje pa je, da nas bo pričakalo lepo vreme.”

40-letni Rossi je zadnjo zmago na VN Argentine slavil leta 2015, zatem pa je še dvakrat stal na stopničkah. Lani se je na dirki v spremenljivih pogojih boril za šesto mesto, pri tem pa se zapletel z Marcom Marquezom in padel. Incident je zaznamoval dirko, na kateri je bil Marquez sicer kaznovan kar trikrat, Rossi pa je obudil svojo vojno zoper dirkača Honde, ki je po njegovih besedah uničil MotoGP. Toda letos se Italijan ni želel zapletati v pretekle dogodke, temveč si je le zaželel stabilnih pogojev.

 

“Lanska dirka je bila zelo nepredvidljiva, saj je bila delno mokra, delno suha. Težko je bilo voziti z gumami za suho stezo, saj je bila proga nekaj delih še mokra. Upam, da se letos to ne bo ponovilo in da bomo videli, če smo konkurenčni za najvišja mesta.

Dal bom vse od sebe, da se bom boril za stopničke,” je na koncu še dodal Rossi.

“Verjamem, da so gledalci uživali v lanskoletnem nenačrtovanem in kaotičnem štartnem postopku. Vendar upam, da bo letos dirka povsem mokra ali pa povsem suha,” je dodal direktor moštva Yamaha, Massimo Meregalli. “Vemo, da nam ta steza ustreza in da naša dirkača uživata na njej, zato upamo, da nas čaka razburljiv konec tedna in dober končni rezultat.”

Foto: Yamaha

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish