Rossi upa na konkurenčen konec tedna v Assnu

Avtor prispevka: , objavljeno 21. junija 2017 .

Valentino Rossi je na VN Katalonije odpeljal dirko, katero želi čimprej pozabiti. V cilj je po težavah na dirki pripeljal kot osmi, v prvenstvu pa zdaj za Maverickom Vinalesom, moštvenim kolegom in vodilnim v svetovnem prvenstvu, zaostaja za 28 točk in zaseda peto mesto. Toda ta konec tedna je na sporedu osma dirka sezone, ki se bo odvijala v Assnu, kjer je The Doctor, požel številne uspehe. Tu je nazadnje zmagal leta 2015, v elitnem razredu MotoGP pa je na tej stezi dosegel skupaj kar sedem zmag. Njegove možnosti bodo toliko boljše po uspešnem testiranju po dirki v Kataloniji.

Tam je devetkratni svetovni prvak preizkusil novo šasijo in nekaj drugih rešitev s katerimi je bil zadovoljen, zdaj pa jih želi preizkusiti še med dirkaškim koncem tedna.

“Veselim se dirke v Assnu, še posebej po dveh dneh testiranj v Barceloni, ki so sledili slabi dirki,” je dejal dirkač Yamahe. “Na testiranjih smo preizkusili nekaj zanimivih rešitev in zdaj jih želim preizkusiti še na drugi stezi, saj bi rad videl, ali smo z njimi naredili korak v pravo smer.

Nizozemska vedno postreže z odličnim koncem tedna, saj je steza Assen zelo dobra. Upam da bom tokrat bolj konkurenčen saj bi rad odpeljal dobro dirko,” je še dodal.

Foto: Yamaha