Rossi trdi, da ni imel druge možnosti

Avtor prispevka: , objavljeno 27. junija 2015 .

Valentino Rossi, zaenkrat še uradni zmagovalec VN Nizozemske, je dejal, da mu Marc Marquez v zadnji šikani ni pustil druge možnosti, kot da je obvozil zadnji ovinek, potem ko sta tekmeca trčila v boju za zmago.

Rossi je zapeljal mimo zadnjega levega ovinka in v cilj pripeljal dobro sekundo pred Marquezom. Oba dirkača sta seveda krivila drug drugega, Rossi pa je dejal, da mu Marquez ni pustil druge možnosti, hkrati pa je zanikal namigovanja, da se je namerno naslonil na Marquezov motor, toliko, da bi upravičil sekanje ovinka. “Ne, morda bi bilo bolje, če še enkrat pogledamo posnetek, saj vsi mislijo, da sem to storil namerno,” je dejal Rossi.

“Bil sem pred Marcom. Zavrial sem močno in ostal na sredini. Zapeljal sem že v prvi desni ovinek, ko se je pripeljal ob mene. Vendar sem videl le njegovo prednjo gumo tako da se me je dotaknil tik za komolcem. To pomeni, da se me je dotaknil na sredini motorja. Zaviral sem in peljal po liniji skozi šikano. Zaradi dotika z njim sem zapeljal navzven in nisem imel možnosti ostati na dirkaški liniji, saj me je potisnil navzven. V tistem trenutku nisem imel druge možnosti, saj šikane pri tej hitrosti ne bi mogel zvoziti,” je pojasnil Rossi. “Zapeljal sem na pesek in dodal plin, saj nisem vedel, kako globoka je peščena izletna zona in nisem želel pasti v pesku. Imel sem srečo, da sem obdržal nadzor nad motorjem. To je moja verzija dogodka.”

Italijan pa je pojasnil tudi sporočilo “BRK”, ki so ga mehaniki izobesili na sporočilni tabli. “To so me vprašali že trikrat ali štirikrat, toda ni nič posebnega. Je le sporočilo za nastavitev zaviranja z motorjem.”

1
Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
0 Komentarji avtorjev
  Naroči se  
najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo