Rossi: Tovarniški motocikel zelo podoben pol-tovarniškima

Avtor prispevka: , objavljeno 4. maja 2019 .

Valentino Rossi je priznal, da je njegov motocikel s katerim je danes osvojil šele trinajsto mesto zelo podoben tistima, ki imata na voljo Fabio Quartararo in Franco Morbidelli. Omenjena dirkača sta danes zasedla prvi dve mesti.

Oba tovarniška dirkača sta morala zaradi težav na treningih nastopiti v počasnejši kvalifikacijski skupini. Iz te pa se je z najitrejšim časom naprej uspelo prebiti le Mavericku Vinalesu. In medtem, ko je Špancu uspelo osvojiti peto mesto sta za presenečenje poskrbela oba dirkača njihove poltovarniškega moštva Fabio Quartararo in Franco Morbidelli.

To pa seveda ni bilo prvič, da sta bila tovarniška dirkača premagana s strani njihove satelitske ekipe. V sezonah 2017 in 2018 je to večkrat na motociklu moštva Tech 3 storil Johann Zarco. Kljub temu pa Rossi poudarja, da tu ne gre za ponovitev težav s preteklih sezon, ko se starejši motocikel na obnašal bolje.

“Koliko vem je motocikel Fabia zelo podoben našemu. Ni tako kot je bilo v Zarcovem primeru. Vsi štirje motocikli so si zelo podobni, Francov je sicer nekoliko bolj tovarniški. Fabio ima kljub temu enak okvir in motor in še veliko drugih stvari.”

Devetkratni svetovni prvak je današnji predstavi zelo pohvalil oba dirkača.

“Seveda sem nekoliko presenečen, da sta končala na prvem in drugem mestu. Kljub temu pa še posebej dobro poznam Franca in vem kako hiter je. Hitri so bili že na zimskih testiranjih in to hirost prenesli v sezono. Posebej še tu v Jerezu so izjemno konkurenčni. Lahko jima samo čestitam za današnja dosežka.”

Pohvalil ju je tudi Cal Crutchlow, ki je tri sezone preživel v Yamahinem satelitskem moštvu.

“Opravila sta izjemno delo in to je to. Lepo je videti, da so satelitska moštva in dirkači lahko konkurenčni tovarniškim. Če samo pogledamo stil vožnje Fabia. On ne počne nič posebnega, samo nežno vozi motocikel.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish