Rossi: To je tehnično najzahtevnejša steza

Avtor prispevka: , objavljeno 11. aprila 2019 .

Valentino Rossi je dirkališče v Austinu označil kot tehnično najzahtevnješe na koledarju, kljub temu pa poudarja, da se je v preteklih sezonah tu vendarle počutil dobro.

Devetkratni svetovni prvak je z drugim mestom v Argentini prekinil obdobje desetih dirk na katerih ni stal na odru za zmagovalce. Prav zaradi tega si želi tudi ta dirkaški vikend ponovno stati na odru za zmagovalce, čeprav poudarja, da gre za tehnično izjemno zahtevno stezo.

Dirkališče ima namreč več zavojev kot katerokoli drugo v koledarju, veliko jih je tudi tesno povezanih. Poleg tega gre tudi za stezo z izredno veliko višinsko razliko, razlika med najnižjo in najvišjo točko znaša kar 30,9 metra, veliko je tudi grbin kar dirkačem predstavlja še dodatno težavo.

Rossi je v preteklosti tu že dvakrat stal na odru za zmagovalce v sezonah 2015 in 2017, lani pa je končal kot četrti. Nesporni vladar še vedno ostaja Marc Marquez, ki je dobil prav vseh šest dirk.

“Drugo mesto v Argentini je bilo zame zelo čustveno, saj je minilo precej časa od moje zadnje uvrstitve na oder za zmagovalce. Sedaj se je potrebno osredotočiti na prihajajočo dirko. Zavedamo se, da je to zelo zahtevna steza. Morda celo najbolj v celotnem koledarju, vendar pa sem se v zadnjih letih tu dobro odrezal kljub temu, da sem lani končal kot četrti.”

“Sem pa tu leta 2017 osvojil drugo mesto zato je potrebno stvari storiti tako kot takrat.”

Dirkač Yamahe trenutno zaseda tretje mesto v skupnem seštevku, 10 točk za drugouvrščenim Doviziosom in 14 za vodilnim Marquezom.

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish