Rossi svojo rekordno 400. dirko obeležil z vodstvom na dirki

Avtor prispevka: , objavljeno 27. oktobra 2019 .

Valentino Rossi je v Avstraliji nastopil na svoji 400. dirki v karieri, kar je rekord med dirkači. Izkušeni Italijan se je s četrtega mesta izstrelil v vodstvo dirke in zdelo se je, da spet gledamo starega The Doctorja, toda dirka, ki je navijačem vlivala upanja, se je končala s še enim porazom, že 44. zaporednim. To je za dirkača Yamahe najdaljši niz brez zmage po letu 1996, ko se je pridružil svetovnemu prvenstvu, toda Rossi se s tem ne obremenjuje. “Zelo dobro sem začel dirko ter z vodstvom na dirki na lep način obeležil svoj 400. nastop na dirki za svetovno prvenstvo,” je povedal, potem ko je v cilj pripeljal na osmem mestu.

“Seveda končni rezultat ni fantastičen, toda ni mi veliko manjkalo do Jacka Millerja, ki je dirko končal na stopničkah. Danes sem lahko vozil bolje. Bil sem bolj konkurenčen, kot na zadnji dirki v Motegiju. Toda kljub vsemu potrebujemo več. Moramo biti močnejši. Še vedno imamo premalo oprijema na zadnjem kolesu. Na ravninah sem zelo počasen, pa tudi na izhodu iz ovinkov nisem mogel biti preveč hiter. Na tem moramo delati pred prihodnjimi dirkami,” je pojasnil Rossi, ki je potem, ko so Maverick Vinales, Marc Marquez ter Cal Crutchlow pobegnili, obtičal v veliki skupini dirkačev. “Vozil sem v veliki skupini in v vsakem krogu sem na ravnini izgubil eno mesto,” je dejal. “Če mi ne uspe ubraniti mesta ali pa ga vzeti nazaj, me v naslednjem krogu prehiti drug dirkač in izgubim še eno mesto. Zagotovo sem bil na ravninah počasnejši od vseh v tej skupini. K sreči pa sem našel nekaj mest, kjer sem bil boljši, tako da sem v vsakem krogu lahko nekaj pridobil nazaj. Na koncu pa sem le poskušal voziti umirjeno.”

Rossi je kljub odstopu Fabia Quartarara še vedno sedmi v točkovanju prvenstva. Za dirkačem Petronas Yamahe zaostaja deset točk, naslednja dirka na koledarju pa je VN Malezije, kjer je Rossi lani vodil večji del dirke.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish