Rossi: Stopničke dosegljive po ogrevanjih

Avtor prispevka: , objavljeno 23. oktobra 2016 .

Valentino Rossi je vedel, da so na VN Avstralije stopničke dosegljive kljub štartu s 15. mesta, potem ko je na ogrevanjih postavil konkurenčne čase.

Italijan je v soboto doživel katastrofalen dan, potem ko si na tretjem treningu ni uspel zagotoviti neposrednega nastopa v zadnjem delu kvalifikacij, nato pa je izpadel v prvem delu boja za štartna mesta. Toda na nedeljskih ogrevanjih pred dirko je bil dirkač Yamahe v boljših vremenskih pogojih takoj konkurenčen, s čimer je postavil dobre temelje za dirko.

Rossi se je hitro prebijal v ospredje, potem ko je Marc Marquez padel medtem ko je vodil na dirki, pa se je zadovoljil z drugim mestom.

“Ogrevanja so mi vlila veliko optimizma za dirko, saj sem vedel, da sem dovolj hiter,” je povedal Rossi. “Poskusil sem ostati osredotočen in nisem smel pozabiti, da je dirka dolga. Vedel sem, da v cilj lahko pripeljem na stopničkah. Ko sem vozil za Crutchlowom in ko je Marquez padel, sem mislil, da lahko tudi zmagam, toda Cal je bil prehiter. V Phillip Islandu je vedno zelo hiter, zame pa je bil drugi del dirke slabši.”

Devetkratni prvak je na dirki uporabil enake nastavitve, kot na ogrevanjih. “Preizkusili smo stvari, ki bi jih morali v petek, saj smo na tej stezi Michelinove gume testirali februarja. Podatki so bili jasnejši in vedeli smo, da je motor lahko dober,” je pojasnil.

Po padcu v Motegiju je Vale izgubil še zadnje možnosti za letošnji naslov svetovnega prvaka: “Škoda, saj bi v Motegiju lahko odpeljal še eno dobro dirko, toda to drugo mesto je popoln način, da pozabim na to. Zdaj je zelo pomembno, da nadaljujemo na ta način – da se borimo za stopničke in tako dokončamo letošnjo sezono. Na zadnjih dveh dirkah moram biti dober in odpeljati tako dirko, kot danes,” je še dodal 37-letni Rossi.

Foto: Yamaha