Rossi srečen, da mu ni treba izpustiti dirk

Avtor prispevka: , objavljeno 1. junija 2017 .

Valentino Rossi je dejal, da je imel veliko srečo, da mu naslednje dirke ali celo dirk ne bo treba spremljati le od daleč, potem ko se je poškodoval med treningom na motokros progi.

38-letni Italijan je prejšnji teden padel in si poškodoval jetra ter ledvice, še vedno pa ga spremlja huda bolečina, zaradi katere bi skoraj izpustil domačo dirko v Mugellu. “Vozil sem na stezi v Cavallari, ki je ena mojih najljubših in na kateri sem vozil že veliko krat. Po enem izmed skokov sem pristal kakšen meter izven proge, kjer je bila podlaga mehka, na to pa nisem bil pripravljen. Ko sem pristal se je motor na hitro ustavil mene pa je vrglo čez krmilo, ki me je udarilo v prsa, nato pa sem tudi trdo pristal na tleh,” je nesrečo opisal Rossi, ki se zaveda, da je imel veliko srečo, da pri tem ni utrpel hujših poškodb, zaradi katerih bi moral izpustiti dirko v Mugellu in VN Katalonije, ki sledi prihonji konec tedna. “Imel sem srečo, saj bi se pri takšnem padcu zlahka huje polomil, zaradi česar bi potreboval dve dirki premora, sledita pa ravno dve izmed najpomembnejših dirk sezone.”

The Doctor je izdal, da sprva ni niti mislil, da bi lahko dirkal v Mugellu: “Noč sem preživel v bolnišnici, saj sem težko dihal, toda tudi ko sem prišel domov, me je dva ali tri dni močno bolelo. Dvomil sem, da bom lahko nastopil na dirki. Toda situacija se je v zadnjih dveh dneh močno izboljšala, še posebej, ker zdaj lažje diham.”

Dirkač Yamahe je priznal, da še vedno ni stoodstotno pripravljen, toda pri vožnji na skuterju in cestnem motorju doma mu poškodbe niso delale večjih težav, zato ga dirkaški konec tedna ne skrbi več toliko. A kljub temu še ne ve, kako bo, ko bo jutri sedel na svojo dirkaško Yamaho. “Spremembe smeri so na tej stezi sunkovite, zato bi morda lahko imel pri tem nekaj težav. Te pa bi se lahko pojavile tudi pri vožnji na polno, saj si takrat fizično najbolj obremenjen in hitro dihaš, pri tem pa še vedno čutim bolečino. Jutri bom videl, ali mi ta dva dela povzročata težave, zaradi katerih morda ne bi mogel dirkati,” je še pojasnil in dodal, da bo dirkaškemu koncu tedna pristopil tako, kot ponavadi, le da bo pri tem ocenil, če bo moral omejiti število krogov na treningih, da bi s tem prihranil energijo za nedeljsko dirko.

Foto: yamaha