Rossi spregovoril o letošnji sezoni

Valentino Rossi s testiranji ni bil pretirano zadovoljen
Avtor prispevka: , objavljeno 28. maja 2020 .

Valentino Rossi je dejal, da bo letošnja sezona posebna v vseh pogledih. Spregovoril je o prvih dirkah, kako vidi letošnjo skrajšano sezono in dirke brez gledalcev. Verjame, da bo Yamaha pripravila konkurenčen motor ter da se bo z njim boril za najvišja mesta.

Že prvi dve dirki, ki bosta v Jerezu, znata biti povsem različni, pravi devetkratni svetovni prvak. Prva dirka bo pokazatelj in bolj nekakšen trening za uvod v sezono, med tem ko bo na drugi dirki na isti progi že bolj znano, kakšna bodo razmerja moči.

“Letošnja sezona bo posebna. Od skupno skoraj 20 dirk bo predvidoma izpeljanih od 10 do 12 dirk v sezoni. Večina teh bo pred praznimi tribunami, kar še posebej daje neprijeten občutek, saj dirkati pred polnimi tribunami je poseben občutek in ta občutek ti da posebno moč, da dodaš še tisti maksimum iz sebe,” je povedal Italijan.

“Dejal sem, da bi rad še ostal v karavani MotoGP, tudi po letošnji sezoni, če bodo rezultati dobri in bom še vedno konkurenčen za najvišja mesta. Vendar je koronavirus vse obrnil na glavo in bo potrebno odločitev sprejeti mogoče že pred prvo dirko v Jerezu. O vsem boste pravočasno obveščeni je pa to zame zelo težka odločitev.

Testiranja pred sezono so pokazala nekatere pomanjkljivosti v moji vožnji. Z rezultati nisem bil povsem zadovoljen.” Na testiranju v Sepangu in Losailu, katere je končal na petem in dvanajstem mestu, ni bil preveč zadovoljen s svojo vožnjo in bilo je kar nekaj pomanjkljivosti na motorju, katere so poskušali odpraviti v premoru. “Z novimi ljudmi v garaži in novimi mehaniki, ki so prišli v začetku letošnjega leta mislim, da bomo našli pravo pot in bo motor, kar se da konkurenčen,” meni The Doctor.

“Napredek v primerjavi z lani je bil viden že med testiranji. Novi motocikel Yamahe je bil veliko hitrejši in konkurenčnejši vendar pa je imel zato drugje določene pomanjkljivosti. Če bo Yamaha pripravila konkurenčen motor mislim, da se lahko borim za najvišja mesta in tudi za zmago.

Yamahina zasedba dirkačev je trenutno po mojem mnenju najboljša v karavani. Ima tri mlade dirkače. Prvi je Maverick Vinales, ki je dokazal že na testiranjih, da je potrebno nanj resno računati v boju za naslov svetovnega prvaka. Tukaj je tudi Fabio Quartararo, ki velja za enega bolj perspektivnih dirkačev.

Moj cilj v letošnji sezoni je biti konkurenčen in se boriti za najvišja mesta. Upam na podoben uvod v sezono, kot lani ko sem na prvih treh dirkah stal dvakrat na drugi stopnički vendar nadaljevanje moje sezone ni šlo po planu in sem končal prvenstvo na skupno sedmem mestu.”

1 Comment
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
Uroš
2 leta pred

Rosi je car

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish