Rossi slabo začel dirko, zatem ni našel prave hitrosti

Valentino Rossi Yamaha M1 MotoGP 2019 Motegi
Avtor prispevka: , objavljeno 20. oktobra 2019 .

Valentino Rossi je dirko v Motegiju začel z desetega startnega mesta, v prvem krogu pa je zdrsnil na štirinajsto mesto in nazaj pridobil le nekaj mest, preden je štiri kroge pred koncem dirke padel in odstopil z enajstega mesta. “Slabo sem začel dirko,” je priznal. “Znašel sem se sredi kaosa in izgubil veliko časa. Potem pa nisem bil dovolj hiter, da bi nadoknadil mesta. Nekaj dirkačev mi je uspelo prehiteti, toda nisem bil preveč močan. V nekaj krogih sem imel dober tempo, toda drugi so bili zelo hitri, zato se je bilo težko prebiti iz ozadja. Na koncu se mi zdi, da sem naredil napako in padel v prvem ovinku. Dirka je bil v vsakem pogledu težka.”

Rossi je v skupnem seštevku točk prvenstva po današnji dirki zdrsnil na sedmo mesto, saj ga je prehitel zvezdnik pol-tovarniške Petronas Yamahe, Fabio Quartararo. Pred dirko je The Doctor opustil uporabo nove karbonske vilice in dvojnega izpuha, ter se tako poskušal približati konfiguraciji Yamahe, kakršno precej uspešnejše vozita Quartararo ter njegov moštveni kolega Maverick Vinales. V Motegiju je preizkušal tudi novo tehniko zaviranja, vendar tudi vse to ni bilo dovolj. “Bil sem močnejši, kot na zadnjih dveh dirkah, toda statal sem predaleč zadaj,” je pojasnil. “Moj potencial je bil nekje med petim in sedmim mestom, saj sem bil podobno hiter kot Cal Crutchlow in Alex Rins. Nahajamo se v težkem obdobju, saj na zadnjih dirkah nismo bili dovolj hitri. Enostavno nimamo hitrosti, kakršno želim. Biti moramo hitrejši, če se želimo boriti za višja mesta.”

Prav dirka na Phillip Islandu prihodnji konec tedna pa naj bi Rossiju pomagala povrniti nekaj samozavesti, ki je v Motegiju utrpela močan udarec. “Dirka na Phillip Islandu je vedno dobra, saj je tamkajšnja steza ena izmed najboljših, vendar pa bomo morali najti način, kako bomo tam hitrejši,” je povedal Italijan iz Tavullie.