Rossi: Silverstone je bil opozorilo za Yamaho

Avtor prispevka: , objavljeno 6. septembra 2016 .

Valentino Rossi meni, da je bil dirkaški konec tedna v Silverstonu opozorilo za Yamaho, da so jih tekmeci že prehiteli.

Izkušeni Italijan je že v soboto dejal, da ga forma moštva skrbi, po dirki za VN Velike Britanije pa že sumi, da so tekmeci ne le ujeli, temveč tudi prehiteli njegovo moštvo. Dirko v suhih pogojih je sicer končal na tretjem mestu, a je pridobil dve mesti, ko sta Andrea Iannone in Marc Marquez naredila napaki. Še slabše pa je šli njegovemu moštvenemu kolegu Jorgeju Lorenzu, ki je v cilj pripeljal šrle na osmem mestu, čeprav je na tej stezi v preteklosti kazal najboljšo formo.

“Dirka v Silverstonu je bila za nas veliko opozorilo,” je povedal Rossi. “Imeli smo veliko težav. Naš motor je bil slabši od Honde, Vinalesovega Suzukije in celo Iannonejevega Ducatija, ki je bil pred mano, preden je padel. V prvem delu sezone je bil naš motor večinoma najboljši, zdaj pa temu ni več tako in ugotoviti moramo, zakaj. Najti moramo pot do forme, ki smo jo imeli na začetku sezone.”

Italijan je še enkrat ponovil, da je zanj lov na letošnji naslov prvaka končan, čeprav je na zadnji dirki zaostanek v točkovanju zmanjšal za tri točke, obenem pa je podobno kot Lorenzo, dejal da ga razlika do vodilnega Marqueza sploh ne zanima. “Če preračunamo, je 50 točk razlike šest dirk pred koncem, večja razlika, kot 53 točk s sedmimi dirkami do konca sezone,” je pojasnil Rossi. “Iskreno povedano pa me razlika ne zanima več. Preostale dirke želim le čim bolje odpeljati in poskušati zmagati, oziroma se uvrstiti na stopničke,” je še dodal.

Foto: Yamaha