Rossi se želi z Lorenzom boriti enakopravno

Avtor prispevka: , objavljeno 4. novembra 2015 .

Valentino Rossi je medtem, ko čaka na razplet njegove pritožbe na kazen iz Malezije, dejal, da se želi na zadnji dirki sezone v Valenciji, z moštvenim kolegom Jorgejem Lorenzom za naslov boriti enakopravno.

Italijan si je po mnenju komisarjev v Maleziji z neodgovorno vožnjo, ko je namerno z idealne linije zrinil Marca Marqueza, ki ga je po njegovih besedah neupravičeno oviral, zaslužil tri kazenske točke, katere so se prištele že obstoječi točki iz Misana, ki jo je dobil ko je na kvalifikacijah oviral Lorenza v hitrem krogu.

Po pravilih mora dirkač, ki zbere štiri kazenske točke, naslednjo dirko začeti z zadnjega mesta, Rossi pa se je na kazen pritožil na sodišče v Švici, ki lahko pritožbo zavrže, ali pa suspendira kazen, dokler ne bo izvedeno formalno zaslišanje dirkača Yamahe. To pa bi lahko pomenilo, da se bo Rossi na kvalifikacije in dirko v Valenciji podal, kot ponavadi in na dirki celo postane prvak, naslov pa izgubi kasneje, ko bo znana odločitev sodišča, če seveda sodba ne bo znana pred začetkom dirkaškega konca tedna.

“Vikend bo zelo napet, a hkrati tudi zelo pomemben,” je povedal Rossi. “Rad bi mislil le na to, kaj se bo dogajalo na stezi. Cilj je, da se z moštvom po najboljših močeh potrduim na vseh treningih, tako da bom na dirko v nedeljo prišel z vsem, kar potrebujem, da se izkažem na najboljši način. Še vedno čakam na odločitev sodišča, toda upam, da bom lahko normalno odpeljal dirko, ter se za naslov boril z Jorgejem. V Valenciji me bo pričakalo ogromno navijačev, česar se zelo veselim. Na stezi bom dal vse od sebe.”

Foto: Yamaha

2
Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
0 Komentarji avtorjev
  Naroči se  
najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo