Rossi se zdaj boji voziti blizu Marqueza

Avtor prispevka: , objavljeno 8. aprila 2018 .

Šef moštva Yamaha, Lin Jarvis pravi, da se njegov dirkač Valentino Rossi zdaj boji dirkati blizu Marca Marqueza, potem ko sta dirkača trčila na dirki v Argentini. Marquez in Rossi sta se spustila v zelo tesen dvoboj proti koncu dirke na dirkališču Termas de Rio Hondo, potem ko se je prvi po kazni zaradi nepravilnosti na štartu dirke, prebijal iz ozadja. Marquez je v boju za šesto mesto agresivno napadel Rossija v trinajstem zavoju, Italijan pa je pri tem zapeljal na vlažno travo, kjer je padel.

Aktualni svetovni prvak Marquez je v cilj pripeljal na petem mestu, a so ga komisarji zaradi “neodgovorne vožnje” kaznovali s pribitkom 30 sekund, zaradi česar je padel na 18. mesto. Rossi je svoj motocikel pobral in dirko končal na 19. mestu.

Dotik med dirkačema je bil podoben dotiku med Marquezom in Aleixom Espargarojem nekaj krogov prej, Špančeva vožnja pa je razjezila šefa Yamahe. “Kot moštvo ne moremo sprejeti takšne vožnje,” je dejal Jarvis, ki je razkril, da so se po dirki naknadno pritožili vodstvu dirke. “To, kar je storil dvakrat je nesprejemljivo, najprej z Aleixom in nato še z Valentinom, ki bi se lahko poškodoval in izgubil veliko točk. Šli smo do direktorja dirke, kjer smo jasno izrazili svoje stališče, z nami pa je šel tudi Valentino, ki je povedal svoje mnenje. Zdaj pa čakamo na odločitev vodstva dirke ter zveze FIM. Odločiti se morajo, če lahko storijo še kaj več, saj so mu že dali 30 sekundno kazen med dirko.

Valentino je dejal, da je Marquez zelo nevaren in da se mu boji približati na stezi. To je potrebno rešiti za v bodoče, ne le za nas, temveč za celoten MotoGP.”

Marquez se je po dirki odpravil v Yamahino garažo, kjer se je želel Rossiju opravičiti, a ga je iz prostorov “napodil” Rossijev pomočnik Uccio Salucci.

“V tem trenutku ne želim govoriti niti s Hondo, niti z Marquezom,” je bil jezen Jarvis. “Želel je priti v našo garažo, a trenutek ni bil pravi.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish