Rossi še vedno ni dovolj hiter za naslov

Avtor prispevka: , objavljeno 3. junija 2018 .

Valentino Rossi meni, da mu kljub tretjemu mestu na VN Italije, s katerim se je zavihtel na drugo mesto v točkovanju svetovnega prvenstva, še vedno manjka nekaj hitrosti, da bi se zares lahko boril za letošnji naslov prvaka. Italijan je v soboto z Yamaho pred domačimi gledalci osvojil najboljši štartni položaj, na dirki pa je moral priznati premoč zmagovalcu dirke Jorgeju Lorenzu ter Andrei Doviziosu.

Marc Marquez, vodilni v skupni razvrstitvi prvenstva, je na dirki padel in dirko končal brez točk, s čimer se je Rossi aktualnemu prvaku približal na vsega 23 točk razlike. Toda izkušeni devetkratni svetovni prvak je po dirki priznal, da ima Yamaha v primerjavi z Ducatijem in Hondo še vedno težave na dirkah, zato mu manjka nekaj hitrosti, da bi se boril za deseti naslov prvaka. “Osebno mislim da ne, saj bi morali biti hitrejši, da bi se borili za naslov. Če pogledamo točkovanje prvenstva je 23 točk razlike malo in cela ekipa bo dala vse od sebe, toda v tem trenutku nisem dovolj hiter, da bi lahko postal prvak. Izboljšali smo mehansko ravnotežje motorja, kar lahko dobro izkoristimo na kvalifikacijah in v prvih krogih dirke, ko nudijo gume veliko oprijema.

Glede na vse, je to za nas dober konec tedna. Nisem pričakoval najboljšega štartnega položaja in upal sem na stopničke, toda nisem vedel, če mi bo to uspelo doseči. Kar se tiče dirke imamo v drugem delu, ko so gume obrabljene ali ko je na stezi manj oprijema, imamo več težav, kot pri Hondi ali Ducatiju. Čaka nas delo na različnih področjih, če želimo nove izboljšave. Vemo, kakšne težave imamo, zdaj pa morajo pri Yamahi zavihati rokave in jih poskušati odpraviti.”

Rossi je na dirki moral izbrati tršo prednjo gumo, saj bi se mehkejše zmesi prehitro obrabile. Zato je bila dirka v Mugellu zanj ena najtežjih v karieri. “Motor je bil težko vozen zaradi slabega oprijema prednje gume. V enem trenutku sem že skoraj obupal nad stopničkami, saj sem padel na peto mesto. Imel sem nekaj upanja, saj so imeli Rins, Petrucci in Iannone mehke gume. Zato sem imel proti koncu dirke majhno prednost, katero sem poskušal maksimalno izkoristiti. Iannone se ni predal, v zadnjih krogih je bil zelo hiter, toda na koncu sem osvojil stopničke, s čimer sem dosegel svoj cilj,” je še dodal Rossi.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish