Rossi še tretjič brez napovedanega debija v F1

Avtor prispevka: , objavljeno 27. oktobra 2014 .

Američan Alexander Rossi naj bi pri Marussii v Austinu prvič nastopil na dirkaškem vikendu formule ena. Sicer Rossi že kar nekaj časa trka na vrata ekip, da bi dobil priložnost po treh letih vloge rezervenga dirkača ekip Caterham in Marussia, a brez uspeha.

Alex je v juliju zapustil Caterham in prišelv Marussio, kjer naj bi na belgijski veliki nagradi dobil priložnost nastopiti na več tretningih. Pojavila pa se je tudi možnost nastopa na dirki v Spaju zaradi finančnih težav Maxa Chiltona, oziroma njegovih sponzorjev. Ekipa je že napovedala Rossija za belgijsko veliko nagrado poleg Julesa Bianchija, a je Chilton po pravni poti dosegel, da Rossi nastopi le na treningih.

Naslednjo priložnost je Rossi dobil na ruski veliki nagradi, po Bianchijevi nesreči na japonskem. Rossi je bil v pripravljenosti za soči, a se je ekipa odločila, da bodo vozili samo z enim dirkalnikom, kar pa je zopet pomenilo za Bianchija, da ostane brez možnosti za debi na veliki nagradi.

Če bi Marussia v Austinu vozila z obema dirkalnikoma, bi Alex dobil priložnost debija. Kljub vsemu pa je znano, da ima ekipa finančne težave, zaradi česar sploh ne bodo prišli v ZDA. Vse to pa zopet pomeni, da Alex ostaja brez možnosti dirkanja. Rossi se sicer pogaja z ekipo Gene Haas, ki bo leta 2016 prišla v formulo ena, a do takrat bi vsekakor želel in moral debitirati na velikih nagradah.

Foto: Caterham