Rossi se s podpisom pogodbe želi izgoniti povratku v stilu Schumacherja

Avtor prispevka: , objavljeno 16. marca 2018 .

Valentino Rossi je dejal, da je bil eden izmed razlogov, da je podaljšal pogodbo z Yamaho še za dve sezoni ta, da si želi izogniti povratku v šport, kot je to v Formuli 1 storil Michael Schumacher. V četrtek so pri Yamahi objavili, da bo Valentino Rossi z ekipo ostal še naslednji dve sezoni, tako da bo dirkal še vsaj do konca sezone 2020.
Devetkratni svetovni prvak je dejal, da s podpisom pogodbe tvega, da bo njegova forma padla in ne bo več konkurenčen, toda kot je dejal se je želel izogniti temu, da bi se upokojil prehitro in bi tako pogrešal dirkanje.
Kot primer je navedel Michaela Schumacherja, ki je Formulo 1 zapustil leta 2006, ter se nato leta 2010 vrnil nazaj, tudi njegov nekdanji rival Max Biaggi in legenda razreda Superbike Troy Bayliss.
Rossi je dejal:
“Videl sem veliko izjemnih dirkačev, ki so se upokojili na vrhuncu svojih karier, kot npr. Schumacher, Biaggi ali Troy Bayliss. Schumacher in Bayliss sta se vrnila potem, ko sta se upokojila. Zato sem se odločil, da bom dirkal do konca. Nočem razmišljati o prihodnosti, toda morda podaljšam še za dve sezoni.”
“To je zelo tvegano, saj lahko postanem manj konkurenčen. Toda, če bi se ravnal po tem bi končal že šest, sedem ali osem let nazaj.

Na vprašanje, če razmišlja o tem, da bi po sezoni 2020 podaljšal pogodbo z Yamaho še za sezono je dejal:

“Ja tudi o tem smo se že pogovarjali z ekipo, da bi podaljševali samo po sezono. Ampak vedno razmišljaš o dveh sezonah, tudi zaradi razmerja pogodb drugih dirkačev. Če podpišeš pogodbo še za dve sezoni pomeni, da moraš biti sposoben ostati v stiku z ostalim najboljšimi dirkači.”

Nova pogodba pomeni, da bo Rossi tekmoval vsaj do svojega enainštiridesetega leta, toda Italijan meni, da lahko tudi drugi dirkači dirkajo pri teh letih če ostanejo zdravi in so dovolj motivirani.

“Mislim, da sem eden prvih, ki dirkam pri teh letih, toda mislim, da so vsi trenutni dirkači tega sposobni. Psihično, če si dovolj močen, potem lahko nadaljuješ. Če si tega želiš, potem je vsak tega sposoben.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish