Rossi še noče priznati poraza proti Ducatiju

Avtor prispevka: , objavljeno 13. avgusta 2016 .

Valentino Rossi je po petkovih prostih treningih, kjer so prevladovali Ducatiji, dejal, da je še prezgodaj, da bi se udali v usodo in priznali poraz. Dirkači na Ducatijevih motociklih so prevladovali že prejšnji mesec na testiranjih, ki so potekala na tej stezi, njihova forma pa očitno ostaja enaka tudi ob dirkaškem koncu tedna, kar bi lahko pomenilo, da se bo končala šestletna suša zmag.

Toda Rossi, ki je bil na popoldanskem treningu četrti najhitrejši, je dejal, da je še prezgodaj, da bi priznal poraz. “Težko je vedeti, če sta nepremagljiva,” je dejal. “Dati moramo vse od sebe in popraviti vse malenkosti, zaradi katerih smo lahko še hitrejši na ravninah. Za nami je šele petek, dirka pa ponavadi pokaže drugačno razmerje. Kvalifikacije bodo pomembne, nato pa bo odvisno, če lahko ostanemo v njihovem zavetrju. Zame je pomembneje premagati Marqueza in Lorenza, kot Ducati, vendar pa ne bi rad ciljal na le tretje mesto. 28 krogov je veliko, zato jim moramo ostati blizu,” in pri tem ciljal na dejstvo, da so Ducatiji sicer hitri, a takšnega tempa zaradi večje obrabe gum ne morejo držati dolgo.

Po Rossijevem mnenju sta tovarniška Ducatija toliko boljša od tekmecev, ne le zaradi večje moči, temveč tudi zato, ker njihovo prednje kolo dlje časa ostaja v stiku s podlago. “Ducati ima močan pogonski agregat, a njihova močna točka je tudi to, da se prednje kolo manj dvigal od tal, kot pri Hondi ali Yamahi,” je pojasnil Italijan. “Zato so toliko boljši na pospeševanjih, zato jih je tam težko premagati. Sem pa tudi zadovoljen z našim motorjem, saj ni bil slab in ujel sem dober ritem,” je še dodal Rossi.

Foto: Yamaha

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish