Rossi se ne veseli dirke na Tajskem

Avtor prispevka: , objavljeno 8. junija 2017 .

Valentino Rossi je dejal, da ga dirkanje na tajski stezi Buriram ne veseli kaj preveč, saj postavitev, ki jo je načrtoval Hermann Tilke, ni kaj prida zanimiva. Steza je bila zgrajena leta 2014, koledarju MotoGP pa naj bi se pridružila prihodnjo sezono, potem ko do zdaj, vse od leta 2015, gostila dirke svetovnega prvenstva Superbike.

Čeprav krovna organizacija svetovnega motociklističnega prvenstva, Dorna še ni potrdila dogovora, so tajske športne oblasti že napovedale, da so podpisali triletno pogodbo, ki se začne s prvo dirko 7. oktobra 2018. “Tajsko sem obiskal v sklopu promocijskega dogodka z Yamaho pred dvema letoma in steza ni zanimiva,” je dejal Rossi. “Zelo dolgočasna je, nima veliko ovinkov, le dolge ravnine. Mislim, da ni najboljše prizorišče, poleg tega pa je tudi sama steza postavljena na slabi lokaciji, daleč od vsega. Zato nisem preveč zadovoljen, toda če moramo iti, bomo šli.”

Koledar dirk MotoGP 2018 bi se z dirko na Tajskem razširil na 19 dirk, ob tem pa na svoje mesto na koledarju že čakata tudi Finska in Kazahstan. Direktor Dorne, Carmelo Ezpeleta je dejal, da sezona MotoGP ne bo nikoli daljša od 20 dirk, Rossi pa meni, da je že 18 dirk dovolj.

“Če bo koledar namesto 18 dirk obsegal 19 se svet ne bo podrl, toda če je mogoče, da ostanemo na 18 dirkah bom bolj zadovoljen,” je pojasnil devetkratni svetovni prvak, s povečanjem pa se ne strinja niti aktualni svetovni prvak Marc Marquez, ki pa se veseli morebitne nove dirke: “Ne vem, kakšen je načrt za prihodnost, toda 20 dirk v sezoni bo zgornja meja za dirkače. Toda ok, Tajska bo nova steza na koledarju in nove steze so mi všeč. Vsakič, ko gremo na novo prizorišče se počutim dobro, torej, zakaj ne?”

Foto: Yamaha