Rossi se je znova počutil kot dirkač

Avtor prispevka: , objavljeno 11. marca 2021 .

Valentino Rossi je po prvem dnevu drugih zimskih testiranj dejal, da se je znova počutil kot dirkač, čeprav je dan zaključil na 13. mestu. Italijan je po prvih treh dneh testiranj na motociklu moštva Petronas SRT bil nekoliko razočaran, namignil pa je celo, da bo potrebno ubrati drugačen pristop, poleg tega pa je ocenil, da nova šasija, ki naj bi bila bolj podobna tisti iz 2019, ne prinaša vidnega izboljšanja.

Toda ob začetku zadnjih treh dni testiranj je devetkratni svetovni prvak svoj čas kroga izboljšal za skoraj celo sekundo, po prvem dnevu pa je dejal, da je motocikel z novo šasijo bolje vodljiv, kot lanski. “Danes sem imel boljši dan,” je povedal. “Na koncu sem bil 13. toda svoj čas kroga sem izboljšal za skoraj sekundo. Občutek na motociklu je bil boljši, naše delo pa se je obrestovalo, saj sem blizu tempu najhitrejših. Danes sem se znova počutil kot dirkač.”

Rossi je z Yamaho preizkusil tudi nov aerodinamični oklep, za katerega meni, da je prinesel izboljšanje v končni hitrosti. “Nova šasija je boljša, saj je motor bolje vodljiv, kot lanski. Občutek ni povsem enak, kot na motociklu iz 2019, a je blizu ima pa tudi nekatere druge dobre lastnosti. Precej smo izboljšali končno hitrost, kar je dobro, čeprav so Ducatiji še vedno hitrejši za okrog 10km/h, vendar smo se precej popravili.”

Italijan je pojasnil, da je na minulih testiranjih dobil slab občutek na novi šasiji zaradi pomanjkanja oprijema gum. “Imel sem veliko težav z gumami, saj nisem imel dovolj oprijema. Toda danes so gume delovale bolje in šasija je dobra. Z njo imamo boljšo hitrost, izboljšal pasem tudi svoj slog vožnje, saj na nekaterih mestih, kot na primer na vstopu v ovinke, nisem bil dovolj dober.

Na splošno je nov motocikel boljši, tudi s stališča motivacije, saj je na dolgih testiranjih težko najti motivacijo. Boljši pa je tudi z vidika fizične pripravljenosti, saj se danes počutim veliko bolje, kot po prvih testiranjih,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish