Rossi se boji dežja

Avtor prispevka: , objavljeno 2. aprila 2016 .

Valentino Rossi je po prvih dveh treningih v Argentini pojasnil, da je za slabo formo Yamahinih dirkačev kriva prašna steza, ki ni nudila veliko oprijema.

“Vsi smo imeli težave zaradi umazane in spolzke steze,” je povedal Rossi. “Popoldan je bilo nekoliko bolje, toda mi smo kljub temu imeli več težav. Na koncu mi je uspelo odpeljati nekaj dobrih krogov, vendar kot kaže ima Yamaha na takšni stezi več težav.

Honda je v takšnih pogojih veliko boljša, ne le tovarniška, temveč tudi sestrinska ekipa,” meni Italijan, ki je bil sicer najhitrejši dirkač Yamahe na drugem treningu, a s šele sedmim, sekundo slabšim časom od Marquezovega.

“Na čisti stezi je Yamaha hitrejša, tako da bomo v nadaljevanju konca tedna verjetno bližje Hondi,” je še dodal devetkratni prvak, ki pa se boji, da bi se uresničila deževna vremenska napoved.

“Upam, da bo danes vreme ostalo jasno in suho, saj bi dež igral pomembno vlogo na kvalifikacijah,” je dejal. “Če bo deževalo, bomo v nedeljo dirkali v enakih pogojih kot na petkovih treningih. To je težava. Če bo danes deževalo, v nedeljo pa bo suho, bo steza oprana in spolzka, zato je za nas bolje, če ne bo deževalo.”

 

Foto: Yamaha