Rossi s posodobljenimi gumami bližje meji

Avtor prispevka: , objavljeno 1. februarja 2016 .

Valentino Rossi je po prvem dnevu testiranj v Sepangu za najboljšim časom, ki ga je odpeljal moštveni tekmec Jorge Lorenzo, zaostal za več kot sekundo, toda Italijan pravi, da se na novejši različici Michelinovih gum znajde bolje. “Michelin je gume že izboljašl,” je dehjal sedemkratni svetovni prvak razreda MotoGP. “V Valenciji zadnje gume niso bile slabe, toda zdaj so izboljšali tako prednjo, kot zadnjo gumo in občutek ni več tako slab. Zdaj lahko vozim bližje meji. Kljub temu smo še daleč in se moramo izboljšati, toda motor razvijamo prav zato, da izvemo, kaj gume zahtevajo od njega. Z nastavitvami, ki smo jih uporabljali lani z Bridgestonovimi gumami, je motor nemogoče voziti,” je pojasnil Italijan, ki je večji del dneva vozil na hibridu med letošnjim in lanskim motorjem.

“Nekaj krogov sem odvozil z lanskim motorjem, toliko, da sem dobil občutek, potem pa smo vozili še z dvema. Eden je bil podoben lanskemu, z nekaj posodobitvami, drugi pa je bil zelo podoben letošnjemu. Danes sem več vozil na tistemu, ki je bil bolj podoben lanskemu, saj se posvečamo nastavitvam in razvoju elektronike. Nato sem preizkusil še novejšega in občutek ni bil slab, toda trenuno še ne vem, ali je boljši ali slabši od lanskega. To bom videl jutri in pojutrišnjem,” je pojasnil.

“Veliko smo delali na motorju, toda razlika do Lorenza je prevelika. Je pa res, da je bil Jorge hitrejši tudi od vseh ostalih, kar pomeni, da je hitreje ujel ritem. Po drugi plati, pa je bil to šele prvi dan in po vsem delu sem zadovoljen, saj je elektronika delovala dobro. Nismo še na enakem nivoju, kot lani, toda že zdaj se na motorju počutim dobro, k čemur so pripomogle tudi Michelinove gume,” je še dodal.

Foto: Yamaha