Rossi s poškodovanim prstom v tretjo vrsto

Avtor prispevka: , objavljeno 16. avgusta 2014 .

Valentino Rossi je na četrtem prostem treningu pri visoki hitrosti padel in si poškodoval mezinec leve roke. Takojšnji zdravniški pregled je pokazal, da ni prišlo do zloma, tako da je Italijan lahko sodeloval v boju za najvišja mesta. Dirkaču Yamahe je kljub padcu uspelo odpeljati najhitrejši čas četrtega treninga, bolečine pa so bile vidne ob pričetku petnajstminutnih kvalifikacij.

Rossi je na stezo zapeljal med zadanjimi, med vožnjo pa očitno pozabil na bolečine, saj je na koncu za najhitrejšim na kvalifikacijah, Marcom Marquezom. zaostal za vsega 0.236 sekunde. Kljub vsemu je njegov čas zadostoval le za sedmo štartno mesto. Jorge Lorenzo, Italijanov moštveni kolega, bo dirko začel mesto pred njim, saj je bil njegov krog 0.006 sekunde hitrejši.

“Vozil sem na meji in bil sem hiter, potem pa sem nekoliko preširoko zapeljal v enajsti zavoj in prednja guma je zdrsnila. Poškodoval sem si mezinec, toda najpomembneje je, da ni zlomljen. Upam, da mi med dirko ne bo povzročal težav,” je dejal Rossi, ki je na težji način ugotovil, da mu mehka guma na prednjem kolesu ne odgovarja. “Mehkejša guma na prednjem koncu zame ne pride v poštev. Na dirki bom kot kaže moral nastopiti s tršo.”

Valentino Rossi si je na četrtem treningu poškodoval mezinec
Valentino Rossi si je na četrtem treningu poškodoval mezinec

Foto: Milagro/ZAC