Rossi: Rins je bil pač boljši od mene

MotoGP: Valentino Rossi je priznal, da je bil Alex Rins pač boljši od njega
Avtor prispevka: , objavljeno 14. aprila 2019 .

Valentino Rossi je športno priznal, da ga je Suzukijev dirkač Alex Rins v zadnjih krogih dirke v Austinu premagal pošteno. Rossi je po odstopu Marca Marqueza v devetem krogu dirke prevzel vodstvo. Kazalo je, da bo dirkač Yamahe vendarle prekinil niz dirk brez zmage, ki traja od VN Nizozemske 2017, toda Rins je imel drugačne načrte. Izkušenega Italijana je dohitel in ga štiri kroge pred koncem dirke prehitel. Rossi je poizkušal vrniti udarec, a je naredil napako in v dvanajstem ovinku zapeljal z idealne linije, zatem pa se dirkaču Suzukija vse do cilja ni več uspel približati dovolj, da bi poizkusil še enkrat.

»Zelo mi je žal, da sem ostal brez zmage,« je povedal po dirki. »Ko sem videl, da je Marquez padel, sem si dejal, da mi bo zdaj morda uspelo, toda prišel je Rins. Dal sem vse od sebe, tempo dirke je bil zelo hiter, toda na koncu je bil pač boljši od mene. Vozil je zelo dobro in ni mi ga uspelo prehiteti.

Škoda, saj že dolgo nisem zmagal. Dokazali smo, da smo močni in naslednjič bomo poizkusili znova.«

Rins je slavil prvo zmago v karieri dirkača MotoGP, Španec pa je Suzukiju pridirkal prvo zmago po VN Velike Britanije 2016. »Zelo sem vesel. Nimam besed, s katerimi bi opisal moje občutke. Hvala Suzukiju, kjer so opravili izjemno delo in vsa ta leta pripravili dober motor. Dal sem vse od sebe. Zelo sem vesel, občutki pa so nepopisni. Premagal sem Valentina, kar je zame neverjetno, saj je bil moj idol od malih nog.

Pred sezono sem verjel, da lahko zmagamo. Imamo dober motor. Tudi v Katarju se nam je nasmihala zmaga, v Argentini pa smo dirko začeli iz ozadja.

Jutranja ogrevanja so bila danes katastrofalna. Poizkusili smo drugačne nastavitve, ki so bile še slabše. Za dirko smo se vrnili na standardne nastavitve in motocikel je bil neverjeten.«

Rins pa je z zmago prevzel tudi vlogo vodilnega dirkača v moštvu, šef ekipe, Davide Brivio, pa je bil na njegov račun poln hvale. »Upali smo, da nam bo letos uspelo zmagati. To je bil naš cilj. To smo si zares želeli doseči. Pričakovali smo in upali, saj smo potrebovali zmago. Pošteno povedano nam je Marquezov padec pomagal. Sem pa zadovoljen, saj se je Alex boril z Rossijem in izkazalo se je, da je zelo zrel, miren in da zna razmišljati.«

Foto: Yamaha