Rossi razveselil domače navijače

Avtor prispevka: , objavljeno 14. septembra 2014 .

Po dominanci Marca Marqueza, ki je prvo mesto letos prepustil le enkrat v Brnu, pa še takrat je zmago slavil dirkač njegovega moštva Honde, so se ostali dirkači bolj kot s točkovanjem borili s tem, kdo bo lahko premagal Marqueza. To je na današnji dirki v Misanu uspelo tudi Valentinu Rossiju.

Dirko je najbolje začel Lorenzo. Tik za njim pa sta se že v prvem ovinku znašla Rossi in Marquez. Marquez je nato močno pritisnil in napadel izkušenega Rossija, uspelo mu ga je tudi že prehiteti a ne za dolgo. Nato je Valentino močno pritisnil in uspel priti pred Lorenza, to pa je kmalu za njim uspelo tudi Marquezu. Marquez je nizal odlične kroge, zdelo se je da je hitrejši od Italijana, a je v devetem krogu storil napako, ter padel. Dirko je sicer nadaljeval iz zadnjega mesta in tako Rossiju močno olajšal pot do zmage, za katero se je moral kljub vsemu potruditi, saj Lorenzu ni ušel za več kot tri sekunde, kar pa je na koncu vseeno zadostovalo za prvo zmago letos. Tako je Yamaha dosegla dvojno zmago kar pa so bile še nekaj dirk nazaj le sanje.

“Zelo sem vesel,” je po dirki povedal Rossi. ” Domača zmaga je nekaj posebnega. Tu sem pred prijatelji in družino. Med treningom je Yamaha delovala dobro. Potrudil sem se maksimalno. Vedel sem, da me čaka borba z Marcom, Danijem in Jorgejem. Na začetku sem imel nekaj težav, kasneje so izginile in z dobrim ritmom dokonča dirko. Več kot leto dni je minilo od zadnje zmage. Ne bi si mogel želeti česa drugega, kot zmagati prav tu.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish