Rossi razočaran nad rezultati testiranj

Avtor prispevka: , objavljeno 17. februarja 2017 .

Valentino Rossi po tridnevnih testiranjih v Avstraliji s svojo formo ni zadovoljen, saj je na lestvici združenih časov vseh treh dni za moštvenim tekmecem Maverickom Vinalesom zaostal za skoraj sekundo.

Italijan je sicer poudaril, da zaostanek ni realen, saj se je osredotočal na tempo na rabljenih gumah in ne na čimhitrejši krog, kljub vsemu pa se zaveda, da se bo moral na zadnjih testiranjih pred sezono v Katarju precej izboljšati.

“Imel sem veliko težav z obema gumama, še posebej s prednjo,” je pojasnil. “Pogoji, v katerih smo vozili te tri dni, so drugačni od pogojev, v katerih poteka dirka. Gume so bile morda malce premehke, vendar se nisem osredotočal na čimboljši čas. Delali smo na tempu na obrabljenih gumah, saj sem imel lani v drugi polovici dirke pogosto težave. Poskusili smo nekaj povsem drugega, vendar se ni obneslo, zato moramo poskusiti še kaj drugega.

Motocikel je v številnih pogledih dober, tudi kar se tiče pogonskega agregata, vendar sem na teh testiranjih le stežka držal korak s tekmeci. Zato nisem zadovoljen in v Katarju se moramo precej bolj potruditi.”

Kljub trenutnemu nezadovoljstvu pa Rossi meni, da za Marcom Marquezom in Vinalesom ne zaostaja veliko. “Blizu sem, vendar nas čaka še nekaj dela, da se jima približam še bolj. Tu in v Maleziji sta bila Vinales in Marquez najhitrejša. V Sepangu sem bil nekoliko bližje, tu pa je bila razlika večja,” je še dodal Italijan.