Rossi razočaran nad novim Yamahinim motorjem

Avtor prispevka: , objavljeno 15. novembra 2016 .

Valentino Rossi je na testiranjih v Valenciji danes prvič preizkusil nov pogonski agregat, ki ga je Yamaha pripravila kot del paketa za prihodnjo sezono. Italijan je dejal, da jim ni uspelo odpraviti težav, katere so imeli v letošnji sezoni. “Današnji čas ni bil slab, a sem ga dosegel na starem motorju,” je pojasnil Rossi. “Zatem smo preizkusili nov pogonski agregat, ki ni preveč dober. Pričakoval sem več. Nismo se prav veliko izboljšali. Sicer gre šele za prvo različico, toda čaka nas veliko dela. Pričakoval sem boljše, toda razlika ni prav velika,” je bil razočaran The Doctor, ki lovi deseti naslov svetovnega prvaka.

Da je Rossi lahko vsaj malce zaskrbljen je poskrbel tudi njegov nekdanji moštveni kolega Jorge Lorenzo, ki je že po prvem dnevu na Ducatijevem motociklu očitno našel odlično formo, saj je za dirkačem Yamahe zaostal le za desetinko sekunde.

Rossijev dan pa je za povrhu vsega pokvaril še Italijanov padec. “Žal ni šlo za majhen zdrs, ampak grd padec,” je dejal Rossi. “Imamo le dve mehki prednji gumi, kakršni smo uporabili na dirki, medtem ko nas čaka veliko dela na motociklu. Poskusil sem voziti s trdo, a drugega kroga nisem dokončal. K sreči se nisem poškodoval, na žalost pa je bil motor precej poškodovan, zaradi česar smo izgubili več kot pol dneva. Mehaniki pridno popravljajo motor za jutri, ko nas čaka veliko dela,” je pojasnil in dodal, da čeprav z pogonskim agregatom ni bil zadovoljen, mu je šasija dala boljši občutek. “Prvi občutki z novo šasijo so dobri, toda na žalost sem uspel odpeljati le sedem ali osem krogov, ko pa smo začeli nastavljati motor sem padel, zato nas čaka veliko dela,” je še dodal.

Foto: Yamaha