Rossi razočaral: Imel sem več težav z gumo kot Vinales

Avtor prispevka: , objavljeno 25. avgusta 2019 .

Valentino Rossi je bil po kvalifikacijah za VN Velike Britanije zadovoljen s svojo formo, njegovi navijači pa so potiho upali celo na zmago na dirki. Toda Italijan je končal na četrtem mestu, za Alexom Rinsom, Marcom Marquezom in moštvenim kolegom Maverickom Vinalesom, s čimer je po visokih pričakovanjih nekoliko razočaral. Za to pa naj bi bile krive napačne nastavitve, zaradi katerih se mu je zadnja guma preveč obrabljala.

“Zadnja guma je bila na koncu zelo obrabljena, tako kot pri Crutchlowu, Millerju in Morbidelliju,” je povedal. “Težava ni v gumah, temveč pri nas, saj imamo v primerjavi z Vinalesom in Quartararom več težav z oprijemom zadnje gume. Danes je bilo očitno nekoliko bolj vroče, zato sem imel več težav, kot Maverick, ki je včeraj na tej zmesi gum odpeljal veliko krogov in njegova hitrost je bila enaka, kot danes.

Sam sem bil v soboto hiter, podobno hiter, kot Maverick, toda danes sem imel več težav. Najti moramo način, kako manj obremenjevati gumo, da je bo še kaj ostalo za konec dirke.”

Rossi je dirko končal deset sekund za Vinalesom, ki ga je s tretjim mestom in novim 16 točkam prehitel v točkovanju prvenstva in je zdaj najvišje uvrščeni dirkač Yamahe.