Rossi razmišlja o bojkotu dirke v Valenciji

Avtor prispevka: , objavljeno 26. oktobra 2015 .

Valentino Rossi je dejal, da še ne ve, če bo na zadnji dirki sezone v Valenciji, kjer bo dokončno znan letošnji svetovni prvak, sploh nastopil, potem ko so ga komisarji poslali na zadnje štartno mesto zaradi namernega manevra v Maleziji, zaradi katerega je Marc Marquez padel.

36-letni dirkač Yamahe je bil zaradi izrečene kazni tako jezen, da je napovedal celo morebiten bojkot dirke v Valenciji. “Morda v Valenciji sploh ne boš na štartu, o tem se bom še odločil,” je povedal. “Kazen je nepoštena, saj tega nisem storil zato, da bi Marquez padel. Ponavljam, žal mi je, ker je padel, želel sem mu le ponagajati. Vedno sem bil fer dirkač. Prvo kazensko točko sem dobil v Misanu zaradi majhne napake na kvalifikacijah, kjer Lorenzu sploh nisem škodoval,” je bentil Italijan, ki je v Misanu po mnenju komisarjev oviral Lorenza.

Rossi, ki je v četrtek pred novinarji Marqueza obtožil, da namerno pomaga Lorenzu,  je dodal, da se mu Španec maščuje, ker je sam izpadel iz letošnjega boja za naslov. “Kot sem dejal v četrtek je Marquez to počel iz maščevanja za Argentino in Assen,” je razlagal. “To je potrdil njegov menedžer Emilio Alzamora, ki mi je povedal, da Marc meni, da je zaradi mene izgubil letošnji naslov prvaka. Vsekakor zelo slabo prenaša poraz,” je za konec navrgel Rossi.

Yamaha se je na kazen sicer pritožila, a pritožba je bila dokončno zavrnjena.