Rossi razkril njegove favorite za naslov prvaka 2017

Avtor prispevka: , objavljeno 5. decembra 2016 .

Valentino Rossi meni, da bo njegov moštveni kolega pri Yamahi, Maverick Vinales, v prihodnji sezoni med favoriti za naslov svetovnega prvaka. Španec je na prvih testiranjih z Yamaho postavljal presenetljivo dobre čase, Italijan pa je že dejal, da bi si zdaj za moštvenega kolega želel Danija Pedroso.

Sedemkratni svetovni prvak najvišjega razreda je prepričan, da se bo v sezoni 2017 za naslov boril njegov nekdanji moštveni kolega Jorge Lorenzo, ki je presedlal na Ducatijev motocikel, glavni favorit pa bo še vedno Marc Marquez s Hondo.

“Mislim, da smo favoriti za naslov prvaka v prihodnji sezoni Marquez, Lorenzo in jaz, pa tudi Vinales,” je povedal Rossi, ki je letošnjo sezono označil za eno njegovih najboljših. “Vsekakor je med najboljšimi. Če je drugo mesto v prvenstvu povprečno, potem je konec. Sezona je bila pozitivna, saj sem bil konkurenčen najboljšim v vseh pogojih. Bil sem precej hiter. Imel sem smolo in napravil sem nekaj napak, toda sezona je bila nedvomno pozitivna.”

Dirkač Yamahe pa je razkril tudi nekaj več podatkov o testiranjih v Sepangu, ki so sledila testiranjem v Valenciji. Tam se bodo testiranja nadaljevala konec januarja. “Situacija je precej bolj jasna,” je povedal. “Veliko več smo delali na novem motorju in kot kaže, ima veliko več potenciala od motocikla, s katerim smo dirkali v sezoni 2016.”