Rossi: Prvi testni dan je bil dober

Avtor prispevka: , objavljeno 6. februarja 2019 .

Valentino Rossi in Maverick Vinales sta bila s prvim testnim dnem v Sepangu zadovoljna. Italijan je imel že na samem začetku dober občutek na motorju, Yamaha pa je tudi že izbrala pogonski agregat za letošnjo sezono, in sicer še preden se je začelo testiranje, ki je po besedah šefa ekipe, Lina Jarvisa, za Yamaho ključno.

Rossi je bil ob koncu dneva šesti najhitrejši, njegov čas pa je bil štiri desetinke sekunde slabši od časa Marca Marqueza, današnjega najhitrejšega dirkača v Sepangu.

“Na voljo sva imela samo en tip pogonske enote, saj je tega Yamaha že izbrala, a smo z njim zadovoljni,” je povedal Rossi. “Glede motorja smo že odločeni in praktično nimamo nobenih dvomov.

Prvi dan je bil zelo pozitiven, saj sem.imel dober občutek že na samem začetku, zgleda pa, da tudi na obrabljenih gumah nismo več tako slabi.

Danes smo poizkusili nekaj, kar je izboljšalo stanje, toda čaka nas še veliko dela, saj čeprav smo v dobri formi, potrebujemo še malce več.”

Po Italijanovem mnenju pa je zelo dobro tudi to, da z Maverickom Vinalesom dajeta podobne povratne informacije.

Vinales je bil za desetinko sekunde hitrejši od moštvenega kolega, bil pa je prav tako kot Rossi zadovoljen z opravljenim delom. Toda kot glavno težavo, na kateri bo do petka, ko se prvi sklop testnih dni konča, potrebno še delati, je izpostavil zaviranje.

“Tam izgubim veliko časa,” je pojasnil. “Zavirati moram z veliko silo, toda motor je težko upočasniti. Jutri bomo poskušali spremeniti nastavitve, saj smo danes preizkušali le motor, za spremembe nastavitev pa ni bilo časa, tako da sem moral voziti kar z nastavitvami iz Jereza.

Zaviranje mi povzroča največ težav, saj ne morem odpeljati treh krogov z enako zavorno točko. Jutri bomo poizkusili to popraviti s spremembo nastavitev, potem pa moramo popraviti še nekaj malenkosti na šasiji. Potrebujemo malce več togosti,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish