Rossi prvi po drugem dnevu testiranj v Jerezu

Avtor prispevka: , objavljeno 24. marca 2013 .

 

Po slabem vremenu na testiranjih v Jerezu prvi dan, so se drugi dan vremenske vremene nekoliko izboljšale. Najbolj je presentil izkušeni dirkač, 9-kratni svetovni prvak Valentino Rossi.

S svojimi rezultati je Rossi pokazal, da je še vedno lahko resna grožnja prvim v kraljevem razredu in da bo v tej sezoni potrebno še kako resno računati nanj. Medtem, ko so bile v soboto možnosti za testiranje zaradi vremena vse prej kot dobre, se je vreme danes izboljšalo, tako da so se dirkači lahko preizkusili tudi na suhi stezi. Najboljši po drugem dnevu testiranj je bil prav Rossi, ki je sicer le za malo prehitel moštvenega kolega Jorga Lorenza.  Na tretjem mestu pa je prav tako končal dirkač sicer poltovarniške Yamahe, moštva Tech 3 Cal Crutchlow. Mladi Marquez, ki je bil zadnje dneve zelo dober, pa se danes ni najboljše znašel in je konal šele na sedmem mestu.
V ponedeljek vse čaka še zadnji dan testiranj v Jerezu, nato pa se bodo počasi odpravili v Katar, kjer se bodo pripravili na prvo dirko letošnje motociklistične sezone, ki bo potekala v nedeljo 7. aprila.

Rezultati drugega dneva testiranj:

1. Valentino Rossi (Ita/Yamaha) 1:39,525
2. Jorge Lorenzo (Špa/Yamaha) +0,015
3. Cal Crutchlow (VB/Tech 3 Yamaha) +0,049
4. Dani Pedrosa (Špa/Honda) +0,105
5. Andrea Dovizioso (Ita/Ducati) +0,797
6. Alvaro Bautista (Špa/Gresini Honda) +1,161
7. Marc Marquez (Špa/Honda) +1,189
8. Stefan Bradl (Nem/LCR Honda) +1,258
9. Andrea Iannone (Ita/Pramac Ducati) +1,563
10. Nicky Hayden (ZDA/Ducati) +1,800