Rossi: Prvi krogi na Petronasovi Yamahi so bili čudni

Avtor prispevka: , objavljeno 7. marca 2021 .

Valentino Rossi je dejal, da so bili prvi krogi na Yamahi moštva Petronas SRT nekoliko čudni. Italijan je v soboto prvič nastopil v barvah malezijske ekipe in na testiranju v Losailu odpeljal 54 krogov, pri tem pa postavil 14. čas.

Devetkratni svetovni prvak bo tudi letos dirkal s polno tovarniško podporo Yamahe in na najsodobnejšem motociklu M1, zato pravi, da se ni veliko spremenilo, čeprav pa so bili prvi krogi nekoliko čudni. “Zjutraj sem bil navdušen, saj se je začela nova avantura,” je povedal. “Nove barve, novo moštvo, vse je novo, kar me zelo motivira in daje moč za delo. Sprva je bilo vse malce čudno, toda na koncu koncev je to še vedno isti motocikel, moja M1. Četudi je zamenjala obleko, je vse ostalo še vedno enako.”

Največja sprememba za Rossija je menjava ekipe mehanikov, saj so mu v moštvo Petronas SRT iz tovarniške ekipe sledili le trije člani, in sicer šef mehanikov David Munoz, trener Idalio Gavira, ter analitik Matteo Flamigni. “Pogrešam svoje avstralske mehanike, vendar sem v svoji novi ekipi videl veliko željo in veliko strast,” je povedal Rossi. “Zelo dobri so. Delajo dobro in zagnano, čeprav imamo veliko stvari, katere bo treba popraviti. Naučiti se moramo vseh postopkov, zato bo nekaj posebnega tudi ko bomo po vseh teh testnih dneh skupaj stali na štartu prve dirke.”

Valentino Rossi po menjavi moštva največjo razliko čuti v svoji ekipi mehanikov.

Rossi si po prestopu zdaj garažo deli s svojim varovancem in učencem Francom Morbidellijem, ki je na veterana MotoGP pustil dober vtis. “Morbidelli je po mojem mnenju najboljši možen moštveni kolega, saj se zelo dobro poznava, sva prijatelja ki drug drugega doma pri treningih ženeva naprej. Franco je strašen, saj je bil že danes izjemno hiter. Kljub temu pa sem zelo vesel, da sem v moštvu z njim, saj imava poseben odnos. Upam, da bova oba konkurenčna,” je še dodal Italijan.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish