Rossi: Prvi dan boljši, kot vsi lanski

Avtor prispevka: , objavljeno 28. januarja 2018 .

Valentino Rossi je prvi dan uradnih testiranj pred letošnjo sezono sicer končal na šestem mestu, toda Italijan se je na motociklu počutil bolje, kot kdajkoli na lanskoletnih zimskih testiranjih.

Rossi in moštveni kolega Maverick Vinales sta se lani ubadala s številnimi težavami, med katerimi jima je največ preglavic povzročala obraba zadnje gume, ter vodljivost motocikla v mešanih pogojih. Yamaha je tako kot osnovo za letošnji motocikel vzela šasijo iz sezone 2016. Rossi je bil z dnevom zadovoljen: “Ne spomnim se, da bi lani imeli kakšen tako dober dan,” je povedal. “Zadovoljen sem, saj smo lani novembra na zasebnem testiranju tu v Sepangu očitno našli pravo pot. Danes sem vozil z novo šasijo, ki je evolucija šasije iz sezone 2016. Občutek na tem motociklu je boljši, vozim lahko tako, kot sem vajen in ko imam dober občutek, lahko iz motorja izvlečem boljše rezultate.”

Italijan je razkril, da je tekom dneva uporabil več različic pogonskega agregata, saj pri Yamahi poskušajo rešiti težave s pospeševanjem, delali pa so na nastavitvah elektronike, s katerimi želijo rešite težave z obrabo zadnje gume. Devetkratni svetovni prvak tekom dneva ni odpeljal daljših nizov krogov, da se nebi preveč utrudil tekom prvega dne, ki je ponavadi fizično bolj zahteven zaradi dolgega premora.

Vinales pa je, prav nasprotno, dan posvetil daljšim nizom krogov, med katerimi je ocenil, da je Yamahi uspelo rešiti večji del težav z obrabo gum. “Napredek je očiten, saj sem v 20 krogov dolgem nizu prav vse kroge odpeljal znotraj treh do štirih desetink sekunde razlike. Kljub temu pa se lahko še izboljšamo,” je še dodal.

 

 

Naroči svoj stenski koledar Valentino Rossi 2018!

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish