Rossi: Prvenstvo izenačeno le zaradi padca Marqueza

MotoGP: Valentino Rossi meni, da je prvenstvo izenačeno le zaradi Marquezovega padca v Austinu
Avtor prispevka: , objavljeno 18. aprila 2019 .

Valentino Rossi je pojasnil, da je letošnje prvenstvo MotoGP izenačeno le zaradi padca Marca Marqueza v Austinu, sicer bi dirkač Honde imel veliko točkovno prednost. Aktualni svetovni prvak je zabeležil šele prvi poraz na dirkališču COTA, kjer je zmagal na vseh dirkah od 2013 do 2018. Z odstopom so se odprla vrata do zmage Alexu Rinsu, Andrea Dovizioso pa je s četrtim mestom na dirki prevzel vodstvo v točkovanju prvenstva.

Italijan ima tri točke več od Rossija, kateremu je v zadnjih trenutkih dirke zmago iz rok iztrgal Rins, zdaj tretji v prvenstvu, le dve točki za dirkačem Yamahe, ter štiri pred Marquezom. Toda Rossi opozarja, da bi Marquez, če v Austinu ne bi odstopil, vodil z veliko prednostjo.

»Na prvih štirih mestih v prvenstvu so štirje dirkači na štirih različnih motociklih, zato kaže, da je letos boj za naslov zelo izenačen,« je povedal Rossi. »Zaradi pravil so dirkaški konci tedna zelo živahni, včasih pa se zgodi, da se kateri izmed najhitrejših dirkačev ne uspe uvrstiti v drugi del kvalifikacij, kot se je to v Teksasu pripetilo Doviziosu.

To je dobro, vendar pa moramo vedeti, da je položaj tak le zato, ker je Marquez padel. Sicer bi bil precej daleč pred ostalimi. Marquez ostaja favorit, saj je bil v Katarju drugi, v Argentini je prevladoval, v Austinu pa bi prav tako zmagal, če ne bi padel. Zato zagotovo ostaja favorit,« je ponovil Rossi.

 

  Dirkač Motor Točke Katar Argentina ZDA
1  Andrea Dovizioso Ducati 54 25 16 13
2  Valentino Rossi Yamaha 51 11 20 20
3  Alex Rins Suzuki 49 13 11 25
4  Marc Marquez Honda 45 20 25 0