Rossi: Prva štartna vrsta “sladek odgovor” mojim kritikom

Avtor prispevka: , objavljeno 24. avgusta 2019 .

Valentino Rossi je bil zadovoljen s svojim kvalifikacijskim dosežkom, saj bo dirko za VN Velike Britanjie začel z drugega mesta. Italijan je po poletnem premoru očitno nekoliko dvignil formo in prekinil niz slabših rezultatov, zaradi katerih so nekateri menili, da bi se moral devetkratni svetovni prvak umakniti iz dirkanja. Z dosežkom na kvalifikacijah je po njegovih besedah dokazal, da je še vedno motiviran in da je lahko nevaren nasprotnik. “Veliko je odvisno od mojega občutka na motorju. Sredi sezone sem pričakoval več, saj smo dirkali na stezah, ki mi ponavadi ustrezajo, toda nismo imeli prave hitrosti in izgubljali smo, ker nisem mogel voziti tako, kot bi želel. Ta konec tedna nam je Jorge Lorenzo lepo pokazal, da če nisi v popolni formi, ne boš dirke končal šele na sedmem mestu, ampak boš osemnajsti, saj so vsi dirkači močni.

Povsem normalno je, da pri moji starosti po treh slabih dirkah ljudje govorijo, da sem prestar in da bi moral ostati doma. Sem pa zato toliko bolj vesel, saj vem, da lahko peljem hitro in konkurenčno. Že danes smo dosegli dober rezultat, toda pomembno je, da jutri odpeljemo dobro dirko in se borimo za stopničke.”

Rossi je priznal, da mu ta konec tedna nekoliko pomagajo tudi karakteristike steze v Silverstonu, ki ustrezajo Yamahi. A tudi moštvo je našlo nekaj pametnih rešitev za izboljšanje forme. “Steza, radiji ovinkov, ki so srednje hitri, ustrezajo našemu motorju, pomaga pa tudi nov asfalt. Vendar pa ob tem kaže, da je tudi Yamaha začela delati v pravo smer. Začeli so iskati pametne rešitve kar je velika sprememba v primerjavi z zadnjima dvema sezonama in zdi se, da imamo že nekaj popravkov. Motor je boljši, pospeški so boljši, motor je lažje obvladovati v vseh delih ovinkov. Tudi če nismo dovolj hitri na ravninah, lahko izgubljeno nadoknadimo v ovinkih.”