Rossi priskočil na pomoč malemu Krisu

MotoGP: Valentino Rossi je priznal, da je bil Alex Rins pač boljši od njega
Avtor prispevka: , objavljeno 26. septembra 2019 .

Slovenijo te dni združuje velika dobrodelna akcija zbiranja finančnih sredstev za nakup skoraj 2.3 milijona evrov dragega zdravila za 20-mesečnega Krisa Zudicha iz Kopra, ki se bori z redko, toda hkrati tudi najhujšo obliko spinalne mišične atrofije. Slovenci smo po poročanju Primorskih Novic v zgolj nekaj dneh na različne načine zbrali že več kot 500.000 evrov (pomagate lahko s poslanim SMS KRIS1 ali KRIS5 na 1919), Krisu pa je, tako poročajo na prej omenjeni strani, na pomoč priskočil tudi Valentino Rossi, ki je prek uradnega predstavnika Rossijevega kluba navijačev v Sloveniji, Jurčka Dolenca, prispeval podpisano kapo, majico, nahrbtnik, šal ter še nekaj drugih stvari, ki bodo kmalu šle na dražbo, izkupiček pa bo namenjen za Krisovo zdravljenje. “Še danes bomo šli po stvari v Italijo in jih pripeljali domov,” je za PN povedal Dolenc. “Povezali se bomo z dobrodelnim društvom Palčice pomagalčice in prek družbenih omrežij objavili, kdaj bo dražba.”

Dolenc si želi, da bi bili vsaj tako uspešni, kot pred leti, ko je s pomočjo Denisa Avdića in Radia 1 na dražbi prodal čelado s podpisi vseh dirkačev MotoGP in iztržil 7.500 evrov.

Po spletnih omrežjih pa se iz dneva v dan pojavlja še več dražb predmetov MotoGP. Tako je denimo Aljoša Rustja na dražbo dal podpisano kapo Marca Marqueza….

 

Na dražbi pa je tudi kapa Andree Doviziosa z dirke v Mugellu…

 

Foto: Yamaha