Rossi prihaja v Valencio! Test na Covid19 je bil negativen

Avtor prispevka: , objavljeno 5. novembra 2020 .

Valentino Rossi bo kot kaže ta konec tedna vendarle lahko dirkal na dirki za VN Evrope v Valenciji, saj je bil negativen na virus Covid19.

Dirkač Yamahe je moral ipustiti dirki v Aragoniji, pred potjo v Valencijo pa je moral v torek opraviti še eno testiranje, kjer pa je bil še vedno pozitiven. Testiranje je ponovil v sredo, rezultat pa je pokazal dobro novbico, zaradi katere Italijan že zapušča domačo Tavullio in potuje v Valencijo, kjer bo moral opraviti še en test in če bo tudi ta negativen na virus, bo The Doctor lahko vstopil na dirkališče in se podal v garažo Yamahe.

“Danes, v četrtek, je Valentino Rossi opravil PCR test, rezultat pa je bil negativen na virus Covid-19,” so pri Yamahi zapisali v izjavi za javnost.

“V skladu z italijanskimi zakoni lahko Valentino zdaj prekine samo izolacijo in se ponovno vključi v družbo, to priložnost pa bo izkoristil za pot v Valencijo, kjer bo v petek ponovil test in če bo tudi ta negativen, se bo lahko pridružil ekipi ter se udeležil dirkaškega konca tedna.”

Kljub temu, da Rossi prihaja v Valencijo, pa je zelo verjetno, da bo moral izpustiti petkova prosta treninga, kjer ga bo, če bo to dopuščalo vreme, ki je precej deževno, nadomeščal Američan Garrett Geloff.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish