Rossi pričakuje zahteven konec tedna

Avtor prispevka: , objavljeno 13. junija 2019 .

Valentino Rossi po polomu na domači dirki v Mugellu, ki jo je zaključil s padcem na nedeljski dirki ni optimističen pred prihajajočo dirko v Barceloni. Devetkratni svetovni prvak se je v Mugellu mučil celoten dirkaški vikend, ki je ima precej podobnih karakeristik kot steza v Barceloni. Rossi je sicer z desetimi zmagami najuspešnejši dirkač na tem dirkališču, poleg tega pa je v zadnjih petih letih štirikrat stal na odru za zmagovalce. Toda glede na izkušnjo iz minule dirke tudi tokrat pričakuje zanj zahteven konec tedna.

“Po zahtevnem koncu tedna v Mugellu se sedaj selimo v Barcelono, na stezo, ki mi je zelo pri srcu. Zagotovo je pred nami zahteven vikend, saj že lani nismo bili posebej konkurenčni tu. Čaka nas veliko dela. Seveda se bomo maksimalno potrudili, da odpravimo težave ter dosežemo najboljši možen rezultat. Nato nas v ponedeljek čaka še testiranja, ki bodo za nas še posebej pomembna in zaželena.”

Odstop v Mugellu je pomenil, da je Rossi v skupnem seštevku zdrsnil na peto mesto za zmagovalca dirke Danila Petruccija. Kljub temu pa ostaja najboljši Yamahin dirkač. Maverick Vinales na osmem mestu za njim zaostaja 32 točk.