Rossi: Pričakoval sem več

Avtor prispevka: , objavljeno 28. oktobra 2018 .

Valentino Rossi je dejal, da na dirki v Avstraliji s šestim mestom ni dosegel svojih pričakovanj. Devetkratni svetovni prvak je tudi priznal, da je bil ključ do zmage Mavericka Vinalesa prav Špančev slog vožnje, ki je končnal dolgo obdobje brez zmage Yamahe. To je bila prva zmaga za Yamaho po Rossijevi zmagi v Assenu.

Medtem, ko je Vinales prepričljivo dobil dirko je Italijan po številnih prehitevanjih v skupni za vodilnim Špancem končal kot šesti. Rossi je bil vesel zmage svojega moštvenega kolega, kljub temu pa poudarja, da težave Yamahe še vedno ostajajo. Predvsem je poudaril vrtenje zadnjega kolesa v prazno zaradi pomanjkanja oprijema.

“To je zelo dober dan za Yamaho, saj je že res dolgo od zadnje naše zmage. To je zelo pozitivno, sedaj moramo samo nadaljevati s trdim delom. Te moje težave se mi pojavljajo že dlje časa. Te težave moramo čim prej razumeti in jih odpraviti. S trdo zadnjo pnevmatiko sem se že včeraj zelo dobro počutil, bolj me je skrbelo za sprednjo pnevmatiko. Na jutranjem ogrevanju sem imel že kar nekaj težav s pomanjkanjem oprijema na zadnjem delu, ki je zelo drsel. To se je zelo videlo v zadnjih dveh krogih, ko sem imel res velike težave s tem.”

Prednost Vinalesa naj bi bila njegov slog vožnje, ki mu je omogočil, da je težave Yamahe lažje omilil. Do konca sezone naj bi tako potekal zanimiv boj za tretje mesto v skupnem seštevku med obema dirkačema Yamahe.

“Najina motocikla si nista tako zelo različna. Nekaj je razlik zaradi različnega stila vožnje, ki ga imava. Težave nastajajo pri pospeševanju, kjer se kolesa preveč vrtijo v prazno. Mavericku uspeva pridobiti več hitrosti iz zavoja. Ta vikend je vozil zelo dobro in imel manj težav. Kljub temu sem pričakoval, da bom sam nekoliko močnejši.  Danes je bil zame slab dan, saj sem izgubil točke v boju za drugo mesto proti Doviju in tudi Mavericku, ki ni daleč. Namesto boja za drugo mesto bo tako boj za tretje mesto.”

Rossi je po današnji dirki ostal na tretjem mesti v skupnem seštevku, z zaostankom petnajstih točk za drugouvrščenim Andreo Doviziosom in s prav toliko prednosti pred Maverickom Vinalesom.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish