Rossi: Pri 40-ih letih me motivirajo izgubljeni naslovi

Avtor prispevka: , objavljeno 17. februarja 2019 .

Valentino Rossi pravi, da svojo motivacijo, za dirkanje pri štiridesetih letih starosti, črpa iz razočaranja ob izgubljenih naslovih, katere si je po njegovem mnenju zaslužil. Devetkratni svetovni prvak je v soboto dopolnil 40 let, letos pa bo minilo že deset let od njegovega zadnjega naslova.

Italijan je prepričan, da je enega izmed naslovov izgubil v sezoni 2006, ko je na zadnji dirki sezone v Valenciji padel, ter tako naslov prepustil pokojnemu Nickyu Haydnu, drugega pa v sezoni 2015, ko je prav tako odločilno dirko v Valenciji zaradi kazenskih točk zbranih v Maleziji in Mugellu, začel iz ozadja.

“Osvojiti deseti naslov svetovnega prvaka so sanje, v katere še vedno močno verjamem, toda ob njih čutim tudi veliko žalosti, saj sem si ga že zaslužil,” je povedal Rossi v pogovoru za Gazzetto dello Sport. “Dva naslova sem izgubil na zadnji dirki, poleg tega pa sem bil nekajkrat podprvak, zato si moja kariera zasluži deseti naslov. Zato se še vedno trudim.

V Valenciji 2006 bi zmagal, če bi ostal miren in nebi padel. Potem je bilo nekaj stvari, za katere še ne vem, ali so bile napake ali ne, kot naprimer prestop k Ducatiju, ali k Yamahi, namesto da bi še naprej zmagoval s Hondo. Potem je tu še kar se je zgodilo ob koncu sezone 2015, ko sem na žalost naslov izgubil proti Lorenzu, vendar največja napaka je bila v 2006, ko bi lahko zmagal.”

Rossijeva pogodba poteče ob koncu sezone 2020 in kljub temu ni izključil niti možnosti, da bi sodelovanje še podaljšal. “Ne vem. Morda je to zadnja pogodba, morda ne. Govorimo o nečem, kar se še ni začelo. V meni je še veliko želje, pred mano pa sta še dve sezoni. Toda novo pogodbo začenjam vedoč, da bo to lahko moja zadnja.”

Italijan pa je pojasnil, da dodatno motivacijo črpa tudi iz tega, da tistim, ki so že pred leti trdili, da bi moral prenehati z dirkanjem, dokazuje zmoto. “Prvič se je to zgodilo leta 2007, ko sem osvojil pet naslovov v MotoGP. Ljudje so bili prepričani, da se je začel zaton moje kariere. Toda potem sem še dvakrat postal svetovni prvak in po vsem tem sem deset let kasneje še vedno tukaj. Ob tem se nasmejim. Če nisem hiter na testiranjih ali pa dirko končam na četrtem mestu in že poslušam, da bi moral prenehati z dirkanjem. Vse to se zdi malce preveč ekstremno,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish