Rossi prevzel krivdo za padec

Avtor prispevka: , objavljeno 11. aprila 2016 .

Valentino Rossi je prevzel krivdo za padec v tretjem krogu dirke v Austinu. Povedal je, da je na štartu sicer pregrel sklopko, ki je nato močno zdrsavala in povzročala veliko težav, a da ni bila kriva za njegov padec, kot smo poročal.

Dirkač Yamahe je padel pri hitrosti 150km/h, ko se je spuščal proti drugemu ovinku, motocikel pa se je pri tem preveč poškodoval, da bi lahko dirkal naprej.

“K sreči se nisem poškodoval, saj je tisti ovinek precej hiter,” je povedal po vrnitvi v bokse.

“Na žalost sem na štartu zažgal sklopko, potem pa sem v prvih dveh krogih imel veliko težav, saj je sklopka zdrsavala. Na ravnini sem moral voziti le s pol plina in vsi so me prehitevali. Poskušal sem voziti z nekaj rezerve, saj včasih sklopka začne spet dobro delovati, ko se ohladi. V trenutku padca sem že imel manj težav, a ko sem pripeljal v drugi ovinek tretjega kroga, mi je zdrsnila prednja guma. Z motorjem ni bilo nič narobe, tako da sem zagotovo sam naredil napako. Morda sem bil prehiter na vstopu ali pa sem peljal preveč navznoter.

Res škoda, saj sem bil ta konec tedna zelo konkurenčen. Lahko bi odpeljal dobro dirko, če nebi naredil napake. Toda takšne stvari se kdaj zgodijo. Če izvzamem padec je bil to moj najboljši konec tedna tu v Austinu. Kot kaže smo lahko zelo dobri,” je povedal Italijan in dodal, da ni imel možnosti, da bi se rešil pred padcem. “Ko sem se zavedel kaj se dogaja, je bil motor že kakih trideset metrov pred mano. V ovinek sem pripeljal enako hitro, kot ponavadi, morda bolj po notranji strani, kjer sta dve grbini. Morda mi je za trenutek popustila koncentracija, morda sem želel preveč zato mi je zdrsnila prednja guma.”