Rossi preveč zadržan v hitrem krogu

Avtor prispevka: , objavljeno 15. maja 2021 .

Valentino Rossi meni, da je bil v svojem hitrem poizkusu, s katerim je osvojil deveto štartno mesto na veliki nagradi Francije preveč zadržan, potem ko je na njegov krog vplival manjši zdrs v zadnjem delu kroga.

Dirkač Petronas SRT se je letos prvič uvrstil v Q2 del kvalifikacij, oba z moštvenim kolegom Francom Morbidellijem pa sta v zadnjem obračunu za štartna mesta ubrala pravilno taktiko in se na sušeči se stezi iz garaž odpeljala z gumami za suho stezo.

Rossi se bi z drugim krogom zavihtel celo na vrh razpredelnice časov, a je v zadnjem ovinku zapeljal na moker del steze zaradičesar je skoraj padel. “V moštvu smo izbrali pravo taktiko, saj smo kvalifikacije začeli z gumami za suho stezo, kar nam je dalo majhno prednost,” je povedal Rossi. “V drugem krogu sem v zadnjem ovinku zapeljal na moker del asfalta in skoraj padel, zato sem bil tam v nadaljevanju malce bolj previden. Posledično sem bil v zadnjem hitrem krogu zelo zadržan in bi lahko odpeljal hitrejši krog. Dvomim, da bi mi pomagalo, če bi uporabil novo zadnjo gumo, saj je v takšnih pogojih bolje, da ostaneš na stezi in izboljšaš občutek za stezo. Bili smo hitrejši z vsakim krogom, zato mislim, da nova guma ne bi prinesla veliko prednosti.”

Morbidelli je s predlansko Yamaho osvojil četrto štartno mesto, Italijan pa nastopa s poškodbo kolena, katero je staknil pri treningu na Rossijevemu ranču, zaradi nje pa je na tretjem prostem treningu pri vaji menjave motocikla padel. “Moje koleno ni bilo preveč stabilno. Ko sem pri menjavi motocikla stopil na tla, sem začutil, kot da bom izpahnil koleno, zato sem se spustil in padel, namesto da bi skočil na motor. Poškodba se je zgodila minuli teden pri treningu na ranču, čeprav nisem padel. Koleno je šibko in čutim bolečine,” je pojasnil Morbidelli.