Rossi prepričeval Yamaho, da pripelje Lorenza

Avtor prispevka: , objavljeno 6. februarja 2020 .

Valentino Rossi je dejal, da se je v zadnjem obdobju zelo trudil prepričati vodilne možje Yamahe, da v moštvo ponovno vrnejo njegovega nekdanjega velikega rivala Jorgeja Lorenza. Sam namreč meni, da je Španec najboljša možna izbira za vlogo njihovega testnega dirkača.

 

Lorenzo, ki je v devetih sezonah z Yamaho osvojil tri naslove se je po zahtevni lanski sezoni pri Hondi upokojil od aktivnega dirkanja. Kljub temu pa ni dolgo zdržal brez dela, saj pred dobrim tednom dni naznanil, da se vrača v karavano razreda MotoGP. Toda tokrat v nekoliko drugačni vlogi. Postal je namreč testni dirkač Yamahe, moštva v katerem je preživel najlepše trenutke svoje kariere dirkača razreda MotoGP. Že v torek je tako ponovno odpeljal nekaj krogov z motociklom M1 in priznal, da ta najbolj ustreza njegovemu slogu vožnje.

Rossi in Lorenzo sta imela sicer v obdobju, ko sta si delila garažo v moštvu precej napet odnos. Kljub temu pa je Rossi prepričan, da lahko Lorenzovo znanje in izkušnje pomembno vplivajo na razvoj njihovega motocikla.

“Menim, da je Jorge popoln za nas,” je dejal Rossi.

“Veliko sem pregovarjal Lina in Yamaho naj govorijo z Lorenzom in menim, da je bila ideja, da se vrne v moštvo zelo pametna. Nekdo bo imel morda pomisleke, saj je za njim zahtevno obdobje. Sam pa sem vedno trdil, da je sposoben biti že po enem samem dnevu na motociklu M1 ponovno konkurenčen, in res je bil. Za nas je zelo pomemben, saj je danes v razredu MotoGP zelo pomembno imeti dobro testno ekipo, ki zagotovi potrebne podatke. Za to pa potrebuješ tudi dobrega dirkača, ki je lahko tako hiter kot redni dirkači. Veliko bo pripomogel k našemu hitrejšemu napredku.”

Z devetkratnim svetovnim prvakom se strinja tudi Maverick Vinales, ki se kot pravi zelo veseli sodelovanja s svojim rojakom, zadnjim Yamahinim svetovnim prvakom.

“Zelo sem vesel, da je tu, saj govoriva isti jezik, imava podobne karakteristike. Menim, da bova lahko zelo dobro sodelovala. S tem motociklom je bil tudi prvak, tako, da natančno ve kaj je potrebno, da postaneš najboljši.”