Rossi preizkusil NASCAR dirkalnik

Avtor prispevka: , objavljeno 23. aprila 2013 .

Zvezdnik motoGP-ja, Valentino Rossi  je preizkusil NASCAR dirkalnik Kyla Buscha. Devetkratni svetovni prvak je preizkusil Toyoto Camry z 650 konji, na 2.5 kilometra dolgi stezi Charlotte Motor Speedway v severni Karolini. Po nekaj krogih Kyla Buscha ter uvodnih besedah je The Doctor sedel za volan 650 konjske zverine ter se podal na stezo. Super speedway steza Charlotte je ena izmed najhitrejših ter najbolj spoštovanih stez na koledarju dirk NASCARA. Ima štiri 24 stopinj nagnjene zavoje na katerih je tudi Rossi okusil 300km/h s kolikor drvijo dirkači serije NASCAR. Po zaključeni vožnji je Valentino Rossi izstopil iz dirkalnika, snel čelado in z velikim nasmehom dejal:

“Bilo je fantastično končno razumeti občutek!” je zažarel Rossi. “Imam veliko prijateljev v Evropi ter Italiji kateri spremljajo serijo NASCAR. To je čisto nekaj drugega od tistega kar pričakujemo od dirkanja v Evropi, vznemirljivo, visoka hitrost ter super občutek v zavoju kjer ima dirkalnik toliko oprijema, da imaš občutek, da si prilepljen na stezo. Zelo sem užival. Vedno rad vozim dirkalne avtomobile, bilo je vznemirljivo preizkusiti dirkalnik NASCAR.” Valentino je še dodal “Na začetku je bilo malo čudno, ker je težko voziti naravnost. Toda po nekaj krogih sem imel več samozavesti in sem bil sposoben iti hitreje in hitreje in hitreje. Moram reči, da sva se s Kylom zelo dobro ujela. On je dober fant. Všeč mi je, dal pa mi je tudi veliko pomembnih nasvetov.

Kyle Busch, dirkač z največ zmagami v zgodovini NASCAR serije (55 poklicnih zmag), je bil ne samo zelo vesel druženja z devetkratnim svetovnim prvakom, ampak je bil tudi zelo impresioniran nad njegovim NASCAR testom.
“Mislim da je bila to zelo pozitivna izkušnja. Menim da je Rossi zelo dober fant. Zelo sva se zabavala. Za mene osebno nepozabna izkušnja in zelo sem vesel, da naju je Monster Energy združil. Imela sva priložnost drug drugega povprašati o športu v katerem sodelujeva. Že sam pogovor je bil zelo dober.”
“Kar pa se tiče njegove vožnje avtomobila, menim da je opravil zelo dobro. Začel je malo bolj počasi, kar je vredu, nato pa je iz kroga v krog bil hitrejši. Prišel je do te hitrosti, da je vozil hitre konkurenčne kroge v s katerimi bi končal med prvimi 15 na treningu serije NASCAR. To je zelo dobro za nekoga ki še nikoli ni sedel v NASCAR dirkalnik in je vajen vožnje na dveh kolesih.”

 

 

This slideshow requires JavaScript.