Rossi potrebuje več časa

Avtor prispevka: , objavljeno 20. maja 2016 .

Valentino Rossi je pojasnil, da bo potreboval več časa, da najde optimalne nastavitve motorja in reši težave z oprijemom na zadku motorja, potem ko je zaradi dežja izgubil prvi prosti trening.

Italijan je bil med tistimi, ki na prvem treningu niso postavili merjenega časa kroga, čeprav je nekaj krat povadil speljevanje. Na popoldanskem treningu je uspel odpeljati šesti čas, 0.644 sekunde za najhitrejšim dirkačem Andreo Iannonejem, a manj kot dve desetinki za moštvenim kolegom Jorgejem Lorenzom.

“Žal motocikel ni dobro uravnotežen,” je dejal Rossi. “Potrebujem več časa, vendar bomo jutri poizkusili nekaj drugega. Dobro je, da je razlika do drugouvrščenega majhna, čeprav sem bil šele šesti, saj je Iannone odpeljal dober krog. Toda prva deseterica je zelo izenačena, zato se moramo izboljšati, še posebej v drugem delu steze.”

Devetkratnemu prvaku v zadnjih dveh sektorjih kroga manjka oprijema na zadnjem kolesu, še posebej težaven je zadnji ovinek, kjer je izgubljal največ. “Največ izgubljam v četrtem sektorju, pa tudi v tretjem,” je pojasnil. “Nisem prav hiter, saj občutek na motorju ni pravi. V zadnjem delu kroga pa nikoli v karieri nisem bil prav odličen. Manjka oprijema na zadnji gumi. Predolgo moram čakati, da začnem pospeševati. Še posebej iz zadnjega ovinka. Moramo se izboljšati, če želim voziti na meji,” je še dodal.

Foto: Yamaha