Rossi: Pot do naslova ni letos nič lažja

Avtor prispevka: , objavljeno 20. januarja 2017 .

Čeprav je Jorge Lorenzo zapustil Yamaho in se preselil k Ducatiju, ob Valentinu Rossiju pa ga je nadomestil mladi Maverick Vinales, Rossi ne pričakuje, da bo letos pot do naslova svetovnega prvaka kaj lažja.

“Zaradi prestopov treh izmed najboljših dirkačev v karavani letošnji boj za naslov ne bo nič lažji, niti ne bo težji,” je ob predstavitvi letošnjega motorja dejal devetkratni prvak.

“Do Katarja se bom poskušal pripraviti čim bolje, nato pa bom poskušal.ostati osredotočen vso sezono, saj je to zelo pomembno. Lani sem bil hiter ter konkurenčen na različnih stezah in v različnih pogojih. Sem pa imel tudi nekaj smole in naredil sem nekaj napak, zato se moram letos bolj potruditi.

Sezona bo zanimiva zaradi prestopov treh dirkačev, še posebej bo zanimiv videti, kako bo šlo Lorenzu po zgodovinskem prestopu k Ducatiju. Zanimivo bo videti tudi formo Iannoneja na Suzukiju in pa Vinalesa na Yamahi. Zanimivo bo, vendar nič lažje, kot lani.”

Italijan pa je priznal, da letošnja Yamaha ni preveč drugačna od lanske, čeprav se je govorilo o bolj radikalnih spremembah.

“V Valenciji še nismo poznali novega motocikla, a smo pričakovali večje spremembe,” je pojasnil. “Vsi so težko čakali nov motor, vendar na koncu koncev gre za normalno evolucijo lanskega. Pravzaprav je navzven povsem enak kot lanski. V Valenciji je težko oceniti potencial motorja, v Maleziji pa smo lahko delali malce več. Res da ni zelo drugačen, a ima veliko skritega potenciala,” je še dodal Rossi.