Rossi: Poskušali bomo biti boljši na naslednji dirki

Avtor prispevka: , objavljeno 12. avgusta 2018 .

Valentino Rossi, ki je dirko za VN Avstrije začel s štirinajstega mesta, potem ko se je moral za štartna mesta boriti že v počasnejši kvalifikacijski skupini, iz katere mu ni uspelo napredovati, je v cilj pripeljal na šestem mestu. Toda Italijan meni, da tudi, če nebi izpadel v prvem delu kvalifikacij, dirke verjetno ne bi končal višje od petega mesta.

“Na dirki sem užival, saj sem lahko nadoknadil kar nekaj mest in izvedel nekaj prehitevanj, mene pa ni prehitel nihče,” je povedal. “Zjutraj smo poizkusili drugačne nastavitve, ki so mi bile všeč. Žal nisem bil nič hitrejši, sem pa lažje obdržal enak tempo in sem manj obrabil zadnjo gumo. Dirko sem začel dobro, toda obtičal sem v skupni dirkačev. Na začetku sem se zapletel v nekaj trdih dvobojev, zatem pasem lahko pridobil mesta.

Če bi se uvrstil v drugi del kvalifikacij, bi se morda lahko boril bolj v ospredju, morda z Danilom Petruccijem, toda Cal Cruthclow in dirkači pred njim so bili danes izven našega dosega. Bili so hitrejši od nas. Poskušali bomo biti boljši na naslednji dirki.”

Rossi kljub šestemu mestu ostaja na drugem mestu v točkovanju prvenstva, kjer pa zdaj za vodilnim Marcom Marquezom zaostaja za 59 točk.

Foto: motogp

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish