Rossi: poskušal bom premagati Lorenza

Avtor prispevka: , objavljeno 4. maja 2016 .

Valentino Rossi upa, da bo ta konec tedna vknjižil drugo zaporedno zmago letošnje sezone, saj steza v Le Mansu ustreza Yamahinemu motorju. Italijan je v Jerezu prvič letos premagal vse tekmece, na francoskem dirkališču pa je zmagal že trikrat, in sicer leta 2002, 2005 ter nazadnje pred osmimi leti, v sezoni 2008. Lani je dirko končal na drugem mestu, za moštvenim kolegom Jorgejem Lorenzom, letos pa upa, da lahko poseže po najvišjem mestu. “V Le Mansu naš motor ponavadi dobro deluje,” je dejal Rossi. “Edina slab plat dirkališča je vreme, ki je tu zelo nepredvidljivo. Lahko dežuje, pogosto pa je hladno, tako da je treba paziti na številne dejavnike. Lani sem odpeljal dobro dirko, toda nisem mogel premagati Jorgeja, letos bom poskusil še enkrat.

Konec tedna bomo začeli tako, kot v Jerezu, kjer smo v petek našli dobre nstavitve, kar nam je pomagalo na dirki,” je pojasnil.

Rossi je po štirih dirkah v skupnem točkovanju prvenstva trenutno tretji, sedem točk za moštvenim tekmecem Lorenzom in še 17 več za vodilnim, Marcom Marquezom.

Foto: Yamaha