Rossi: Porazu botrovalo pomanjkanje napredka Yamahe

Avtor prispevka: , objavljeno 17. oktobra 2016 .

Valentino Rossi je po dirki v Motegiju, kjer je s padcem zapravil še zadnje možnosti za letošnji naslov svetovnega prvaka dejal da je za poraz krivo pomanjkanje napredka v smislu razvoja Yamahinega letošnjega motocikla YZR-M1.

Yamahina dirkača sta po prvih dirkah sezone veljala za glavna favorita za letošnji naslov prvaka, potem ko sta si na prvih sedmih dirkah razdelila pet zmag, nato pa je sledil zaton, saj je moštvo zadnjič zmagalo na VN Katalonije.

Prav nasprotno so sezono začeli v taboru Honde, saj so se tam ubadali s težavnim motociklom, ki je povzročal številne težave predvsem pri pospeševanju iz ovinkov. V Motegiju sta tako Rossi kot moštveni kolega Jorge Lorenzo padla, medtem ko sta poskušala ujeti Marca Marqueza, ki je tako tri dirke pred koncem že postal letošnji svetovni prvak MotoGP.

“Sezono smo začeli zelo dobro, toda v drugi polovici se je Honda močno izboljšala,” je povedal Italijan. “Odpravili so težave, ki so jih pestile na začetku sezone. Pri Yamahi niso spali, ves čas smo imeli nove dele, ki pa se niso obnesli. Nismo napredovali. Lani in v prejšnjih letih smo ponavadi s takšnim delom uspeli izboljšati motor. Letos pa smo preizkušali nove dele, z njimi testirali, a nismo izboljšali motorja in to je bilo ključno v drugem delu sezone,” je še dodal Rossi.